Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στριμώχνουν την ΕΠΟ

Νέες (δυσμενείς για τη διοίκηση) ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΠΟ μπορεί να δρομολόγηση η συστράτευση (προς το παρόν) 27 Ενώσεων (στις 52) στο... πλευρό της αντιπολίτευσης (Ενωτική Ποδοσφαιρική Κίνηση). Χτες η ΕΠΟΚ κοινοποίησε ψήφισμα το οποίο υπογράφουν 27 Ενώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι (τουλάχιστον αριθμητικά) η υφιστάμενη διοίκηση στην Ομοσπονδία κατέστη μειοψηφία. Οπως μάλιστα υποστήριξε στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο παραπάνω αριθμός Ενώσεων «εκπροσωπεί το 60 - 70% των σωματείων στη χώρα».

Το ψήφισμα αποδίδει στην παρούσα διοίκηση «τεράστια ευθύνη γι' αυτή τη συνεχή φθίνουσα πορεία και την απολύτως αρνητική εικόνα» του αθλήματος, χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη και επικίνδυνη. Την κατηγορεί πως «αφιέρωσε αποκλειστικά την όποια δραστηριότητά της στην προσπάθεια διάσωσης του προέδρου στην ΕΠΑΕ και "κηδεμόνα" της», καθώς επίσης πως «εκχώρησε όλες τις σημαντικές αρμοδιότητές της σ' εξωθεσμικά κέντρα, όπως ομολόγησε πρόσφατα με δημόσια δήλωση σημαντικό στέλεχός της».

Και καλεί τους διοικούντες να παραιτηθούν και να προκηρύξουν εκλογές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής στην ΕΠΟΚ, Γ. Λυσαρίδη, «ανόθευτες και αβίαστες εκλογές είναι η λυδία λίθος. Οχι για ν' αναμετρηθούμε, όχι γι' ανθρωποθυσίες. Αλλά για να διοικήσει η πλειοψηφία και όχι η μειοψηφία», που κατά το Ν. Ανασόπουλο (πρόεδρο ΕΠΣ Πειραιά): «Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα. Να λένε ότι διοικούν αλλά στην ουσία η ΕΠΑΕ να έχει τον έλεγχο. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου και των σωματείων. Γι' αυτό και για προσωπικό λόγο προσέφυγαν στη ΦΙΦΑ, θέτοντας σε κίνδυνο το άθλημα».

Επίσης η ΕΠΟΚ, μ' επιστολή που έστειλε στη ΦΙΦΑ, παρεμβαίνει στο γνωστό σίριαλ. Ζητάει από την παγκόσμια συνομοσπονδία να τη δώσει τη δυνατότητα «να επικοινωνήσουμε ή να έχουμε προσωπική επαφή μαζί σας, με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε». Γιατί; Μεταξύ άλλων «η μονόπλευρη πληροφόρηση σχετικά με τα συμβαίνοντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν σκόπιμα παραπλανητική και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την αυτονομία του και δεν υπάρχει πραγματική αντίφαση ανάμεσα στην ελληνική νομοθεσία και στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας μας. Διαφωνούμε κατηγορηματικά με τον τρόπο που το ΔΣ της ΕΠΟ λειτουργεί, προσπαθώντας να εμφανίσει ότι η αυτονομία της κινδυνεύει από δήθεν παρεμβάσεις της πολιτείας (σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει διόλου παρέμβαση). Μπορούμε να επιλύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα εάν ακολουθήσουμε πιστά το εθνικό αθλητικό δίκαιο και τους κανονισμούς που ισχύουν από το 1999, οπότε με την ομοφωνία της ΕΠΟ και των 52 Ενώσεων εναρμονίσαμε το Καταστατικό μας μ' αυτό της ΦΙΦΑ».

Από την πλευρά της, η διοίκηση στην Ομοσπονδία κάνει λόγο για επανάληψη όσων «αβάσιμα και δίχως καμιά υπόσταση» έχουν ξαναειπωθεί. Επίσης, αμφισβητεί πως οι Ενώσεις είναι 27 και προαναγγέλλει «νέες πιο ηχηρές και αποστομωτικές απαντήσεις». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ασκούνται πιέσεις και παρέχονται σημαντικά ανταλλάγματα σε κάποιες από τις 27 Ενώσεις για ν' ανακαλέσουν τη στήριξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν αργά χτες βράδυ, η απόφαση της ΦΙΦΑ έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ και θα ανακοινωθεί μάλλον τη Δευτέρα. Επιβάλλει αποκλεισμό της χώρας μας μέχρι οι απαιτήσεις της ΦΙΦΑ να γίνουν αποδεκτές.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ