Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Νέα κινητοποίηση έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να πληρωθούν και να επαναλειτουργήσει το ναυπηγείο. Συναντήθηκαν με τον Π. Τουφεξή, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εργασίας, ο οποίος απάντησε «τι να κάνουμε» όταν του αναλύθηκε η στάση της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι, οργισμένοι, συνέχισαν την κινητοποίηση με πορεία στη Βουλή, κάνοντας δεκτή την πρόταση της «Εργοστασιακής Επιτροπής» και παρά την αντίθεση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ (οι συνδικαλιστές της τελευταίας αποχώρησαν). Οι εργαζόμενοι απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Καθορίστηκε ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα.

«COCA-COLA»: Με 4 νέες 48ωρες απεργίες από τις 6 το απόγευμα της σημερινής Πέμπτης 24 Οκτώβρη έως και τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι της «Κόκα-Κόλα 3Ε» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ανάκληση των 33 απολύσεων που ανακοίνωσε η εργοδοσία στο τμήμα διανομής.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε μια ακόμα δίκη σέρνεται αύριο, Παρασκευή, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Παναγιώτης Στρούζας, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας, στην περιφρούρηση της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009 σε τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια.

«Η ΜΗΤΕΡΑ»: Προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» και κινητοποίηση στη διοίκηση του Κέντρου. Διεκδικούν να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να ανοίξουν τα κλειστά τμήματα του Κέντρου και να εξυπηρετηθούν παιδιά τα οποία τώρα μεγαλώνουν στα νοσοκομεία ή σε άλλες ακατάλληλες δομές. Επίσης, να πληρωθούν δεδουλευμένες αργίες.

«ΦΩΚΑΣ»: Λουκέτο έβαλε, προχτές, το υποκατάστημα της αλυσίδας «Φωκά» στο Βόλο και 20 εργαζόμενοι πετάχθηκαν στο δρόμο.

«ΑΡΩΓΗ»: Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι της κλινικής αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» του ομίλου «Euromedica» στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτύρονται γιατί είναι απλήρωτοι από το Μάη. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την κλινική. Παραβρέθηκε εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Πανελλαδικό Σωματείο τους και στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» απαίτησαν δεδουλευμένα 5 μηνών και ανάκληση απολύσεων.

ΗΜΑΘΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας και την αρμόδια υπεύθυνη γιατρό στα Γιαννιτσά πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις (μέχρι και 16 μήνες) που παρουσιάζονται στις υγειονομικές επιτροπές του νομού για άτομα με αναπηρία (ΚΕΠΑ). Οπως ενημερώθηκαν, η καθυστέρηση οφείλεται στις ελλείψεις γιατρών, κυρίως νευρολόγων και ψυχιάτρων, που δεν επαρκούν για τη στελέχωση και λειτουργία των επιτροπών, αλλά και στις ελλείψεις διοικητικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ