Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Κατ' αρχήν συμφωνία για διαθεσιμότητες - απολύσεις

Σε νέο ραντεβού τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, σχετικά με την παράταση για τις 12.500 διαθεσιμότητες και τις απολύσεις για το 2013.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε χτες το πρωί με τους εκπροσώπους της τρόικας για περίπου δύο ώρες με τους οποίους είχε, όπως είπε, καλή και παραγωγική συζήτηση. Σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκαν οι 12.500 διαθεσιμότητες που έγιναν μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη. Παράλληλα, ζητήθηκε ξανά από τον Κ. Μητσοτάκη και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου, η δίμηνη παράταση για τις υπολειπόμενες 12.500 που είχε συμφωνηθεί να ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου, καθώς φέρεται να τονίστηκε πως ο χρόνος δεν επαρκεί για να ολοκληρωθεί η απαραίτητη «αξιολόγηση».

Επίσης, φέρεται η τρόικα να δέχτηκε την επίτευξη του στόχου των 2.000 απολύσεων (από τις συνολικά 4.000 μέχρι τέλος του 2013) καθώς σ' αυτές περιλαμβάνονται οι περίπου 2.600 απολύσεις από την κατάργηση της ΕΡΤ, 230 απομακρύνσεις υπαλλήλων ως επίορκων και 500 λόγω υγείας.

Στο τραπέζι «έπεσαν» ακόμα, τόσο το θέμα των απολύσεων συμβασιούχων που παραμένουν στο δημόσιο μέσω προσωρινών διαταγών, αν και εφόσον χάσουν τη δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο, όσο και αυτών που θα βρεθούν στην ανεργία από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ.

Ο υπουργός, αφού τόνισε τις παραπάνω «πηγές» απολύσεων, ζήτησε να προσμετρηθούν στο σύνολο των απομακρύνσεων που έχει ζητηθεί από την τρόικα. Ωστόσο, και αυτό θα συζητηθεί στο δεύτερο ραντεβού, αυτό της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ