Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστροφή στο νεοελληνικό έργο

Το «Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν» μπαίνει φέτος στην όγδοη δεκαετία του και επιλέγει να επιστρέψει στις ρίζες και να τοποθετήσει στο κέντρο του προγράμματός του, στο ιστορικό «Υπόγειο», το νεοελληνικό έργο, συνεχίζοντας την παράδοση, που ο Κάρολος Κουν ξεκίνησε και καθιέρωσε.

Προσανατολισμένο προς αυτήν την κατεύθυνση επιλέγει ως κεντρικό έργο στο «Υπόγειο» την επετειακή αναβίωση της βραβευμένης παράστασης «Ο Δρόμος Περνά Από Μέσα», από τις 7 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Γραμμένο το 1990, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωριμότερα έργα του μεγάλου δραματουργού. Μέσα από μία, φαινομενικά, απλή ιστορία, ο Καμπανέλλης εντέχνως σκιαγραφεί ένα πεδίο σύγκρουσης αρχών και αξιών, μια μάχη ανάμεσα σε έναν εύθραυστο κόσμο που φεύγει και σ' ένα άλλο που έρχεται. Η μάχη μεταξύ τους αναπόφευκτη αλλά ο «Δρόμος» θα περάσει τελικά από μέσα τους, ισοπεδώνοντας ότι οι ίδιοι πάσχισαν να υπερασπιστούν.

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Μαρίνα Χρονοπούλου. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Γιάννης Δρακόπουλος, Αλέξανδρος Πέρρος, Φωτεινή Μπακλατζίογλου.

Θυμίζουμε ότι κάθε Δευτέρα και Τρίτη παρουσιάζονται επίσης τα έργα: «Ολη η πόλη το κουβεντιάζει» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα, με τους Λουκία Πιστιόλα, Νίκο Αρβανίτη, Ιωάννα Κανελλοπούλου και Αυγουστίνο Κούμουλο και «Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο» του Αλέξη Σταμάτη, σε σκηνοθεσία του Αρη Τρουπάκη, με τον Νίκο Αρβανίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ