Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη

«Ενα»
«Ενα»
«Ενα» είναι ο τίτλος του πρώτου θεατρικού έργου της Ειρήνης Λουκάτου, που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ροές», κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Μια ελεγεία για τον έρωτα, τη θυσία και την απώλεια, που σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος με τους Λήδα Ματσάγγου και Θύμιο Κούκιο. Με φόντο τους ήχους του βιολιού και του πιάνου εξυφαίνεται η σχέση ενός ζευγαριού μουσικών. Ο θεατής παρακολουθεί το ζευγάρι μια καθημερινή απόγευμα στο σπίτι του. Παρόν και παρελθόν ξεδιπλώνονται σταδιακά μέσα από αποκαλυπτικούς διαλόγους αλλά κυρίως μέσα από όσα δε λέγονται αλλά υπονοούνται... Ισορροπώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, το έργο μιλάει για την ευτυχία και τη δυστυχία, την απώλεια και το φόβο και μια σειρά από δυνατά ορμητικά συναισθήματα που κινούνται στα όρια και πέρα απ' αυτά. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιώργου Γεωργίου και οι φωτισμοί του Γιώργου Φρέντζου.

«Το δέντρο» της Μαρίας Λαϊνά παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Σημείο», σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. Με τους: Γιάννη Παπαδόπουλο, Τσιμάρα Τζανάτο, Σπύρο Βάρελη, Μαρία Ριζιώτη, Γιάννη Τσαπαρέγκα, Δάφνη Σκρουμπέλου. Θεατρολόγος - Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά. Μουσική: Απόστολος Λεβεντόπουλος. Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Αση Δημητρολοπούλου. Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη.

«Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ ανανεώνουν το ραντεβού τους με το θεατρόφιλο κοινό στο «Σύγχρονο θέατρο» για άλλες δεκαπέντε παραστάσεις από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου - μετά το επιτυχημένο δεκαήμερο στο Βυρσοδεψείο - σε μετάφραση Αρη Μπερλή και σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου. Χορογραφία - Κίνηση: Ερμίρα Γκόρο. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Σκηνικά: Ραλλού Παναγιώτου. Πρωτότυπη μουσική: Αρης Σιαφάς. Βοηθός σκηνοθέτη: Ρίτσα Λεωνιδάκη. Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Μυρογιάννη. Με τους: Σάννυ Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Στάθη Μαντζώρο, Μπάμπη Γούσια, Φλάβιο Νεάγκου. Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα.

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στο θέατρο «Αθηνών» παίζεται το έργο «Εγώ, η Γωγώ» της Ελένης Γκασούκα. Μια γυναίκα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πώς θα διασωθεί; Αν και συνηθισμένη να της επιλύουν πάντα οι άλλοι τα προβλήματά της, αυτή τη φορά, καλείται να τα βγάλει πέρα μόνη της. Μια προσωπική αναμέτρηση, όπου το κωμικό και το δραματικό στοιχείο εναλλάσσονται στον παραληρηματικό μονόλογο της ηρωίδας. Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα. Σκηνικά - ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Φιλίππου. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης. Με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Συμμετέχει ο Νίκος Πιζάνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναλήψεις (2014-10-17 00:00:00.0)
Παραστάσεις Δευτερότριτα (2010-02-09 00:00:00.0)
Νέες θεατρικές παραστάσεις (2009-10-13 00:00:00.0)
Θεάτρου εντατικές δοκιμές (2006-10-17 00:00:00.0)
Θέατρο στους δήμους (2006-07-18 00:00:00.0)
Νέα έργα «Νέας Σκηνής» (2006-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ