Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν σε ΕΒΓΑ και «Coca Cola»

Συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ, μετά από απόφαση της χτεσινής τους Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε για σήμερα Τρίτη να προχωρήσουν σε δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια και την Τετάρτη να κλιμακώσουν με τετράωρες στάσεις εργασίας και ταυτόχρονη κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ., έξω από το κτίριο του ΣΕΠΕ (Αγησιλάου 10 και Δεληγιώργη), όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση.

Αν και πάρθηκε ομόφωνα η παραπάνω απόφαση, εντούτοις, για μια ακόμη φορά, φάνηκε η προσπάθεια της μειοψηφίας του Σωματείου της «Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων ΕΒΓΑ», η οποία ζητούσε σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, ενώ έκανε ό,τι μπορούσε για να διαλύσει τη συνέλευση. Προς το τέλος της συνέλευσης, και αφού είδε ότι τα σχέδιά της δεν περνάνε στην πλειοψηφία των εργαζομένων, έκανε θεαματική ...«κωλοτούμπα» και στήριξε την πρόταση της πλειοψηφίας του Σωματείου. Από την πλευρά της, η εργοδοσία, επιμένει στις μειώσεις μισθών και εν μέσω κινητοποιήσεων, προσέλαβε 25 εργαζόμενους με 511 ευρώ για την τρίτη βάρδια παραγωγής των κρουασάν.

Μέχρι και αύριο το πρωί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Coca Cola 3Ε» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των 33 απολυμένων συναδέλφων τους. Χτες, με απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) πραγματοποιήθηκε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι, σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ