Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Διαδήλωση για την Υγεία χτες στον Ασπρόπυργο

Διεκδικούν να γίνει Κέντρο Υγείας, να μη συρρικνωθεί το Θριάσιο και όλες οι δομές να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες

Από το συμβολικό αποκλεισμό στη γέφυρα Ασπροπύργου
Από το συμβολικό αποκλεισμό στη γέφυρα Ασπροπύργου
Κινητοποίηση να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, να γίνει Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο που να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους και να μην κλείσουν τμήματα και κλινικές στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έκαναν χτες το πρωί, στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Οι διαδηλωτές έκαναν παρέμβαση στο διοικητή του τοπικού υποκαταστήματος, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί υγειονομικοί και ασφαλισμένοι. Αμέσως μετά, προχώρησαν από κοινού σε συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού κόμβου του Ασπροπύργου, μοιράζοντας στους διερχόμενους προπαγανδιστικό υλικό. Ενδεικτικό της αποδοχής των αιτημάτων είναι ότι στο διάστημα της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν 140 υπογραφές στήριξης στα αιτήματά τους.

Οι φορείς και τα σωματεία του Θριασίου απευθύνουν κάλεσμα στη σύσκεψη για την Υγεία αύριο στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας. Παράλληλα και το ΕΚ Μεγάρων εντάσσεται στο αγωνιστικό, διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης των ταξικών σωματείων της περιοχής.

Οπως καταγγέλλουν οι φορείς, «ζούμε και εργαζόμαστε σε περιοχή υποβαθμισμένη με μεγάλη μόλυνση και δεκάδες εργατικά ατυχήματα και όμως στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο δεν λειτουργούν Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ακτινολογικό Εργαστήριο και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Χιλιάδες υγειονομικοί είναι άνεργοι και όμως στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο δεν υπάρχει ουρολόγος, δερματολόγος, ψυχίατρος, οδοντίατρος. Λείπουν νοσηλευτές, δεν επαρκούν καρδιολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος και ο οφθαλμίατρος. Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα, η συγκυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα και να τα συγχωνεύσει με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας».

Αλλες κινητοποιήσεις
  • Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο της Ρόδου έγινε στις 5/11 απ' τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, τη ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου και τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Εκλεισαν τα Ταμεία των εξωτερικών ιατρείων από τις 9.30 το πρωί μέχρι 12.00 το μεσημέρι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν Υγεία. Η ανταπόκριση των επισκεπτών - ασθενών ήταν μεγάλη και μάλιστα αρκετοί συνταξιούχοι ζήτησαν να εγγραφούν στο Σωματείο Συνταξιούχων.
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ