Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πάθος για βιβλία»

Αφιερωμένη στη γερμανόφωνη λογοτεχνία είναι η φετινή, 24η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον Αρεως, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και η οποία αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται στις 20/5, με τίτλο «Πάθος για βιβλία». Στην έκθεση θα συμμετάσχουν με δικά τους περίπτερα το Ινστιτούτο «Γκαίτε» και οι πρεσβείες της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, φορείς οι οποίοι συνεργάζονται με τους διοργανωτές και στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.

Για πρώτη φορά, η γιορτή του βιβλίου θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες. Η μία αφορά όλα, ανεξαιρέτως, τα ελληνικά λογοτεχνικά βιβλία που εκδόθηκαν το 2000. Η άλλη αφορά στα βιβλία των επιστημών του ανθρώπου, με επιλογή όμως, από την ΕΚΕΒΙ, παρ' ό,τι το σύνολο αυτών των ελληνικών και ξένων βιβλίων- που εκδίδει το σύνολο των εκδοτών αριθμεί περίπου 1.000 τίτλους. Το γεγονός της επιλογής προκάλεσε τη διαμαρτυρία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών, Γ. Δαρδανού στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, ο οποίος μίλησε, δικαιολογημένα, για «λογοκρισία».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Συγγραφείς και σκηνοθέτες από τη Γερμανία» (12-19/5) που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο «Γκαίτε» και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, και σεμινάρια για εκδότες-βιβλιοπώλες (10,11,12/5) με θέμα «Νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονικά βιβλία».

Η έκθεση θα λειτουργεί: Δευτέρα-Πέμπτη 6-10.30 μμ, Παρασκευή, Σάββατο 6-11 μμ, Κυριακή 10 π.μ. - 2μ.μ. και 6-10.30μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ