Τρίτη 19 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γη και ύδωρ» στα μονοπώλια

Συνεχίζονται οι επαφές κυβερνητικών παραγόντων με εκπροσώπους μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του εξωτερικού που αναζητούν στη χώρα νέα πεδία διεύρυνσης της κερδοφορίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους της «ArcelorMittal», η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα παγκοσμίως, με βιομηχανική παρουσία σε περισσότερες από 22 χώρες, συν τη δραστηριότητα εξόρυξης σιδήρου και κάρβουνου.

Επισήμως, στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη και η προοπτική επέκτασής τους στη χώρα μας, μέσω επενδύσεων στον τομέα της Ενέργειας. Πεδίο όπου δραστηριοποιούνται ήδη ντόπια μονοπώλια (Μπόμπολας, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Περιστέρης κ.ά.) σε συνεργασία με άλλους μεγαλοκαρχαρίες του εξωτερικού.

Για να ενισχύσει τα ευρωενωσιακά μονοπώλια στον ανταγωνισμό τους με άλλα, η ελληνική κυβέρνηση ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ, ορίζει δημοσίως στις προτεραιότητές της την «απελευθέρωση στην αγορά της Ενέργειας», προμήθεια των επιχειρήσεων με φτηνό καύσιμο, δίκτυα για τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό τους σε ακόμα χαμηλότερες τιμές, νέες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, φτηνό και καταρτισμένο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ