Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Σαμαρά - Ομήρου

Τη συνέχιση των αντιλαϊκών, ευρωενωσιακών πολιτικών και την πιστή τήρηση των δημοσιονομικών προγραμμάτων έθεσαν ως «προϋπόθεση» για τη διαχείριση των «εθνικών θεμάτων» Ελλάδας και Κύπρου ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, που συναντήθηκαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ελληνα πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση ο Γ. Ομήρου ανέφερε: «Είναι βαθιά η πεποίθησή μας ότι η αναγέννηση, η ανασυγκρότηση και το ξαναζωντάνεμα των οικονομιών στην Κύπρο και στην Ελλάδα, είναι προϋπόθεση όχι απλώς για την ευημερία και την κοινωνική συνοχή των λαών μας, αλλά και για τον επιτυχή χειρισμό και διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, και ασφαλώς, του Κυπριακού».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία του Κυπριακού, ο Γ. Ομήρου είπε ότι συμφώνησαν πως «οι συνομιλίες θα πρέπει να αποσκοπούν σε μία λύση η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά μίας Διεθνούς Νομικής Προσωπικότητας, ενός κράτους με μία Διεθνή Νομική Προσωπικότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και με εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών ως ορίζονται από το ευρωπαϊκό Δίκαιο, από το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ο ίδιος επίσης ζήτησε «η Ευρωπαϊκή Ενωση να έχει ένα πιο ενεργό επικουρικό ρόλο στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ