Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ»
«Μπάσιμο» και από το Ιδρυμα Ωνάση

Η συμμετοχή του «Ιδρύματος Ωνάση» που διαχειρίζεται ιδιωτικά κεφάλαια στο υπό σύσταση «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο» ανακοινώθηκε, χτες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Αντ. Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιδρυμα Ωνάση θα συμμετάσχει στο Επενδυτικό Ταμείο με 30 εκατ. ευρώ. Ανάλογη πρόθεση έχουν εκφράσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα ΚfW, το Γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ στο παρασκήνιο διεξάγονται συζητήσεις και με άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες, αλλά και διεθνή «fund». Η συγκεκριμένη συμφωνία με το «Ιδρυμα Ωνάση» αλλά και η ίδια η λειτουργία του Ταμείου - που θα έχει έδρα στο Λουξεμβούργο - έρχονται να υπηρετήσουν τις στρατηγικές στοχεύσεις της κυβέρνησης για την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μονοπωλιακούς ομίλους που θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα νέα κερδοφόρα πεδία δράσης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Αντ. Σαμαράς στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης ανέφερε ότι «αυτή η επενδυτική συμμετοχή σημαίνει ρευστότητα στην αγορά και ταυτόχρονα και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της». Οι αναφορές του πρωθυπουργού, βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν στα λαϊκά συμφέροντα, αφού οι όποιες επενδύσεις γίνουν στην Ελλάδα, θα στηριχθούν στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας και στην παροχή υπηρεσιών και εμπορευμάτων που θα πληρώνουν πανάκριβα τα ελληνικά φτωχά νοικοκυριά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, επιχειρώντας να εμφανίσει σαν κοινά τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τους εργαζομένους, ισχυρίστηκε ότι η κίνηση του Ιδρύματος Ωνάση «στέλνει το μήνυμα ότι εμείς οι Ελληνες, ενωμένοι, παλεύουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπει η χώρα μας σε μία καινούργια πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ