Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Οι εργαζόμενοι να αντιπαρατεθούν με εργοδότες και εργοδοτικούς

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας, με αφορμή την επιχειρησιακή σύμβαση στην εταιρεία «Mega Sprint Guard»

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επιχειρησιακή σύμβαση στην εταιρεία «Mega Sprint Guard», με έδρα το Λαγκάδα Θεσσαλονίκης, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Εργοδοσία και εργοδοτικοί συνδικαλιστές έχουν ξεσαλώσει στο χώρο των security. Υπέγραψαν ουσιαστικά να παίρνει μισθό ο εργαζόμενος όποτε θέλει ο εργοδότης (...) με αυτή την επιχειρησιακή σύμβαση, υλοποιούν κατά γράμμα την κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης για ακόμα πιο άγριο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο το υπουργείο Εργασίας έχει βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του.

Ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτές τις εταιρείες. Ανοίγει το δρόμο για γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 5ήμερου όχι μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά σε όλες τις εταιρείες security.

Αυτός είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός (...) καλούμε τους εργαζομένους στις εταιρείες security να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα που παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την ανατροπή της (...) να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να πάρουν εκείνοι την ευθύνη για να μην είναι κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, ανασφάλιστος.

Να ακυρώσουν στην πράξη τέτοιες συμβάσεις (...) να οργανώσουν την πάλη τους για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, να μην περιέχουν μειώσεις μισθών, κατάργηση του 5ημερου, να αγωνιστούν για συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ