Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι φαρμακοβιομήχανοι αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ

Καταγγελία της ΟΕΦΣΕΕ μετά τη συνάντηση με τους εργοδότες στις 14/11

Αρνούνται - ακόμη μια φορά - οι φαρμακοβιομήχανοι να υπογράψουν κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) μετά τη συνάντηση που είχε στις 14 Νοέμβρη με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και την Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας, από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών.

«Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, που οργανώνουν φιέστες και καμπάνιες, προκειμένου να μας πείσουν πόσο ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο και για τους "ανθρώπους τους", ότι μας θεωρούν "οικογένειά τους", που προβάλλουν υπερήφανα τη δυναμική ανάπτυξής τους και την προσφορά τους "στην οικονομία της χώρας", αρνούνται να κατοχυρώσουν τα ελάχιστα κατακτημένα μέχρι σήμερα δικαιώματά μας, στο επίπεδο του 2009», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ και προσθέτει:

«Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή δική τους και του ΣΕΒ, γι' αυτό εναρμονίζονται πλήρως. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συλλογική προστασία, ανοργάνωτους, ασυνδικάλιστους, τον καθένα μόνο του να υπογράφει ατομική σύμβαση. Θέλουν να μας έχουν στο χέρι, φτηνούς κι ευέλικτους ανάλογα με τα συμφέροντά τους».

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ορισμένες επιχειρήσεις διατηρούν ακόμα τη σύμβαση του 2009, αρνούνται να κατοχυρώσουν σε σύμβαση αυτά που δίνουν. Θέλουν «να έχουν τα χέρια τους λυμένα, αφού μια σειρά επιχειρήσεις παίρνουν μέτρα ανάλογα με τις απαιτήσεις τους: ατομικές συμβάσεις, νέες προσλήψεις με το βασικό, απολύσεις», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ. Τονίζει τέλος, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη για ΣΣΕ και πως «ειδικά στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι απλώς θέμα διαπραγμάτευσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και απαιτεί ταξική οργάνωση, πάλη, αντιπαράθεση και σύγκρουση με την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ