Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αντιδρούν στην αιμοδοσία των χρυσαυγιτών

Τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προκαλεί η «αιμοδοσία μόνο για Ελληνες» που οργανώνει η Χρυσή Αυγή, αύριο, Σάββατο. Ζητούν τόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όσο και από το υπουργείο Υγείας να ακυρώσουν «τη νέα φασιστική πρόκληση». Στην ανακοίνωση, οι χρυσαυγίτες μιλάνε για αιμοδοσία «που θα δώσει ζωή σε Ελληνες που έχουν ανάγκη».

«Να αποτραπεί εμπλοκή του νοσοκομείου», ζητά με ομόφωνη απόφαση το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Η Ελπίς». Αντίστοιχα, η ΠΟΕΔΗΝ, με έγγραφο προς τις διοικήσεις νοσοκομείων και προς τον υπουργό Υγείας, απαιτεί απεμπλοκή του ΓΝ ΕΛΠΙΣ και του Παίδων «Αγία Σοφία» «από τα ρατσιστικά σόου των νεοναζιστών».

Η παράταξη της ΔΑΣ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» καταγγέλλει «το διευθυντή της αιμοδοσίας του νοσοκομείου (...) γιατί έγινε δεκτό το απαράδεκτο αίτημα της Χρυσής Αυγής να γίνει αιμοληψία στα γραφεία της». Καλεί τους εργαζόμενους της αιμοδοσίας και όλου του νοσοκομείου «να απαντήσουμε στις πιέσεις του διευθυντή». Χτες το πρωί εκπρόσωποι της ΔΑΣ έκαναν παρέμβαση στο διοικητή ζητώντας να απορρίψει το αίτημα και από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων να πάρει άμεσα θέση. Τελικά, το σωματείο πήρε απόφαση καταδίκης της «εγκληματικής Χρυσής Αυγής» και της ρατσιστικής αιμοδοσίας.

Ανάμεσα σε άλλα η ΔΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Το κάλεσμα για αιμοδοσία στα γραφεία της δεν μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού μας, δεν μπορεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της. Η προσφορά της στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες δεν μπορεί να σβηστεί ούτε με αιμοδοσία, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να δώσει "άφεση αμαρτιών" σε αυτούς που ευθύνονται για τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα ανθρώπων, οι οποίοι προστρέχουν στα νοσοκομεία και χρειάζονται αίμα και περίθαλψη. Δεν θα δεχτούμε το σόου των ναζιστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η δίκη των συνδικαλιστών στη Σάμο (2015-10-15 00:00:00.0)
Απάντηση στις χρυσαυγίτικες προκλήσεις (2014-01-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη ρατσιστική ασχήμια της Χρυσής Αυγής (2013-04-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση - απάντηση στο αίσχος των φασιστοειδών (2013-04-27 00:00:00.0)
Παραλογισμός (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ