Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Οι γονείς απαιτούν λύσεις για τους μαθητές

Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά στο Πέραμα να μορφώνονται χωρίς εμπόδια, σε σχολεία χωρίς ελλείψεις απαίτησαν χτες το πρωί η Ενωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων του Περάματος.

Πολλοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι γονείς, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Ηρώων και πορεύτηκαν προς το Δημαρχείο. Κανένας από τη δημοτική αρχή δε βρισκόταν εκεί να τους δεχτεί και να δώσει απαντήσεις και οι παραπάνω φορείς καλούν σε νέα συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα απαιτήσουν να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων.

Οπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των γονιών, ανικανοποίητες παραμένουν οι ανάγκες για επισκευές στα σχολικά κτίρια, καθώς δεν αποδόθηκαν στα σχολεία από τη δημοτική αρχή τα χρήματα που έχουν εκταμιευτεί, με αποτέλεσμα σοβάδες να ξεκολλούν από τους τοίχους, η συντήρηση έχει μείνει πίσω, γονείς πληρώνουν για αναλώσιμα, ενώ υπάρχουν υπέρογκα χρέη σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από κάποια σχολεία.

Οι γονείς απαιτούν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων που είναι γενικευμένα σε όλη τη χώρα, με απλήρωτες καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους, κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικά σε ειδικότητες των ΕΠΑΛ, με τους σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ζήτησαν σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του κράτους, σχολεία ασφαλή, δωρεάν μεταφορές.

Το πρόβλημα της μεταφοράς από και προς το σχολείο παραμένει, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου που πηγαίνουν σχολείο με τα λεωφορεία της γραμμής, περνώντας δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Σήμερα, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, εκπρόσωποι των γονιών έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και στο σταθμάρχη στο Πέραμα, διαμαρτυρόμενοι για τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν μαθητές που δεν είχαν λεφτά για εισιτήριο. Επίσης, πρόβλημα μεταφοράς εξακολουθεί να υπάρχει στο ειδικό σχολείο, καθώς το πούλμαν που κάνει δρομολόγια εξυπηρετεί μερικά μόνο από τα παιδιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτο κουδούνι με κενά και ελλείψεις(2023-09-12 00:00:00.0)
Αγώνας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία(2021-11-11 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία η μεταφορά για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες(2013-05-08 00:00:00.0)
Παγωμένες αίθουσες και προαύλια στα σχολεία(2012-02-04 00:00:00.0)
Ελλειψη μέριμνας για τη μεταφορά των μαθητών...(2010-09-15 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για ανθρώπινα σχολεία(2010-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ