Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας

Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, που θεσπίστηκε με ψήφισμα της ΓΣ του ΟΗΕ το 1977 και τιμάται κάθε 29η Νοεμβρίου, ημέρα που συμπίπτει με την απόφαση διαμελισμού της ιστορικής Παλαιστίνης το 1947 και τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, διοργάνωσε, την Τετάρτη το απόγευμα, στο θέατρο Τεχνών η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης και η Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, υπογράμισε τη θετική ελληνική ψήφο για αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους στην ΟΥΝΕΣΚΟ και στη ΓΣ του ΟΗΕ. Η Παλαιστινιακή Αντιπροσωπεία επέδωσε τιμητικές πλακέτες σε εκπροσώπους κομμάτων (από το ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του Κόμματος) και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολλών πρεσβειών στην Ελλάδα.

Τέλος, προβλήθηκε σύντομη ταινία για τα βάσανα και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παλαιστινιακούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του Λ. Χαλκιά με τραγούδια από τον δίσκο του «Ιερουσαλήμ» σε στίχους των Παλαιστινίων ποιητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ