Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Συνέχεια των διαδηλώσεων

ΜΠΑΝΓΚΟΚ--

Συνεχίστηκαν και χτες οι ογκώδεις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Γινκλούκ Σιναουάτρα, στην Μπανγκόκ, η οποία ωστόσο αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εκλογών, μετά και την απόρριψη της πρότασης μομφής, εναντίον της από το Κοινοβούλιο, στο οποίο διατηρεί την πλειοψηφία. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιχμή ένα νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση αναφορικά με την αμνηστία και θα έδινε τη δυνατότητα στον πρώην πρωθυπουργό και αδερφό της σημερινής επικεφαλής της κυβέρνησης, Τακσίν Σιναουάτρα να επανέλθει στη χώρα χωρίς να εκτίσει την ποινή στην οποία καταδικάστηκε για διαφθορά.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές χτες, εισέβαλαν διά της βίας στο κτίριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού στην Μπανγκόκ, στην τελευταία κλιμάκωση της κινητοποίησης. Η Γ. Σιναουάτρα, παρά τις ηχηρές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησής της δηλώνει ότι εκλογές δε θα γίνουν καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ηρεμία, στη χώρα. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι δε θα δώσει άδεια να κατασταλούν οι διαδηλώσεις με βίαιο τρόπο.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις που υποκινεί η αντιπολίτευση δεν είναι παρά αντιπαράθεση συγκρουόμενων συμφερόντων της αστικής τάξης και να θυμίσουμε ότι η Γ. Σιναουάτρα εξελέγη μετά από τις διαδηλώσεις του 2010, όπου οι διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα», που υποστήριζαν το κόμμα και τον εξόριστο αδερφό της ζητούσαν τότε παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα. Η Γινγκλούκ εξελέγη με προεκλογική δέσμευση για την αμνηστία, στην οποία ωστόσο αντιτίθεντο οι οπαδοί της γιατί θα αθωώσει και τους στρατιωτικούς που επενέβησαν στις διαδηλώσεις του 2010, στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ