Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κλείνουν 20 τμήματα σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ του Πειραιά

Κινητοποίηση χτες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Να ανακληθεί η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής που κλείνει 20 τμήματα σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ του Πειραιά απαίτησαν χτες εκπαιδευτικοί και μαθητές με παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Οπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά, η απόφαση αυτή οδηγεί:

  • Σε μαρασμό δύο σχολεία (το 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας) στα οποία κλείνουν δεκαέξι τμήματα.
  • Στην εγκατάλειψη τμήματος μαθητών από την εκπαίδευση, καθώς σημαντικό τμήμα μαθητών των καταργημένων τμημάτων δεν πρόκειται να συνεχίσει σε άλλο σχολείο.
  • Στην παραγωγή νέων υπεραριθμιών συναδέλφων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιέσεις και την εργασιακή ανασφάλεια.

Στην έδρα τη Διεύθυνσης βρέθηκαν χτες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και μαθητές και από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου προωθούνται καταργήσεις τμημάτων. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκφράστηκε η επιμονή στο κλείσιμο τμημάτων που θεωρούνται ολιγομελή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν κάποια τμήματα που λειτουργούν απόγευμα και κάποιες περιπτώσεις που οι μαθητές θα οδηγηθούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να βρουν την ειδικότητά τους. Επιβεβαιώθηκε παράλληλα ότι προωθείται η δημιουργία ΕΠΑΛ ανά ειδικότητα κάτι που τα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τα ΕΠΑΛ από την έννοια του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ