Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014
Τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει κλήρωσης

Ανακοινώθηκαν χτες από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) τα γκρουπ δυναμικότητας των ομάδων που θα μπουν στην κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014 την Παρασκευή 6/11.

Στο πρώτο γκρουπ τοποθετήθηκαν, όπως ήταν ήδη γνωστό, η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA, και συγκεκριμένα η Ισπανία, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Κολομβία, το Βέλγιο, η Ουρουγουάη και η Ελβετία.

Στο 2ο γκρουπ τοποθετήθηκαν οι πέντε αφρικανικές χώρες (Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκάνα, Νιγηρία) και οι δύο που απέμειναν από τη Νότια Αμερική (Χιλή, Εκουαδόρ).

Στο 3ο γκρουπ χώρεσαν οι τρεις ασιατικές (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ιράν), η Αυστραλία, αλλά και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής (ΗΠΑ, Ονδρούρα, Κόστα Ρίκα, Μεξικό).

Τέλος στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, οι 9 ευρωπαϊκές (Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ρωσία, Γαλλία). Ωστόσο, η μία που περισσεύει, θα μεταφερθεί μέσω κλήρωσης στο 2ο γκρουπ, όπου υπάρχουν μόνο 7 ομάδες. Η FIFA έχει θέσει την προϋπόθεση πως η ευρωπαϊκή ομάδα που θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δε θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το 1ο γκρουπ (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο ή Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες στον ίδιο όμιλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ