Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ SUPER LEAGUE
Νέα επεισόδια στις κόντρες συμφερόντων

Eurokinissi

Σε νέα φάση φαίνεται να μπαίνει η μάχη συμφερόντων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που, για μια ακόμη φορά, αναδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα πεδίο ανταγωνισμού των επιχειρηματιών του χώρου, προκειμένου ο καθένας τους να αποκτήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των κερδών.

Είτε μιλάμε για καταστρατήγηση των κανονισμών που οι ίδιοι αποφασίζουν (π.χ. αδειοδοτήσεις ΠΑΕ) είτε μιλάμε για εσωτερικές ίντριγκες, που φτάνουν σε σημείο κάποιοι να τα βάλουν ακόμα και με το ίδιο το προϊόν που οι ίδιοι δημιούργησαν, το ζητούμενο είναι ένα. Η προάσπιση συμφερόντων και κερδών. Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ που τάραξε (για μια ακόμη φορά) η απόφαση των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ίδιας της Super League (της οποίας παραμένουν μέλη). Το σκεπτικό αφορά την ακύρωση της διάταξης που «πέρασε» πρόσφατα στο καταστατικό του ο συνεταιρισμός των ομάδων, περί ποινών στις ΠΑΕ που τον δυσφημούν. Η υπόθεση πήρε δικάσιμο για τις 6 Φλεβάρη και μέχρι τότε βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα έχει συμβεί. Ας σημειωθεί ότι βάσει κανονισμών (θεωρητικά) οι δύο ΠΑΕ κινδυνεύουν ακόμα και με υποβιβασμό από τη στιγμή που επέλεξαν τη λύση των πολιτικών δικαστηρίων χωρίς να έχει προηγηθεί αντίστοιχη κίνηση στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Επίσημα, πλην κάποιων δηλώσεων του προέδρου της Λίγκας Γ. Μώραλη δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της επερχόμενης σύγκλησης του ΔΣ.

Την ίδια ώρα, προβλήματα για τους υπεύθυνους της διοργανώτριας αρχής του επαγγελματικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας δημιουργούνται και από τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ξάνθη, που ζητάει από την ΕΠΟ τη διακοπή του πρωταθλήματος με αιτία το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν και ο αντίστοιχος που θα προβιβαστούν από την Football League. H ακριτική ΠΑΕ έκανε λόγο για «πρωτάθλημα - παρωδία» και για πρόβλημα «αξιοπιστίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ