Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψήφισαν την επιχειρηματική δράση στους δήμους

«Πλήρη χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη λειτουργία τους με το απαραίτητο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία και δωρεάν παροχές σε όλους τους τομείς προς τους ανθρώπους που κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών, των αθλητικών - πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.λπ.». Τη θέση αυτή διατύπωσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με αφορμή συζήτηση για την έγκριση από την Περιφέρεια δύο συμβάσεων με δήμους στο πλαίσιο της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε Καλλιθέα και Αγ. Παρασκευή.

Οι πόροι αυτών των συνεταιρισμών προέρχονται, μεταξύ άλλων, από δωρεές τρίτων, έσοδα από την «επιχειρηματική δραστηριότητά» τους, διεθνείς ή εθνικούς οργανισμούς και επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι άνεργοι, απολυμένοι, πρώην συμβασιούχοι των δήμων και άλλοι ωθούνται να συμμετάσχουν ως «μέτοχοι», ώστε οι δημοτικές αρχές που αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο να συνεχίσουν με λιγότερα χρήματα την παροχή μιας σειράς υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών.

Η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ, Γ. Φλούδα, αφού επεσήμανε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει τις δύο συμβάσεις, τόνισε πως «είναι γνωστό ότι σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αποψίλωση, μέσω και απολύσεων, των Δήμων από εργαζόμενους σε όλους τους τομείς, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τους ίδιους τους εργαζόμενους από τη μία αλλά και στην παροχή υπηρεσιών προς το λαό από την άλλη. Στόχος είναι στη θέση των απολυμένων να στήνονται συνεταιρισμοί - επιχειρήσεις, κάτω και από τον εκβιασμό, από την πίεση της ανεργίας».

Σημείωσε τις διαρκείς περικοπές προσωπικού και την υποχρηματοδότηση γενικότερα των δήμων που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τους, αλλά και υποβάθμιση όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών. «Εκτός αυτού, δημιουργούνται και ένα σωρό άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ευθύνη σχετικά με την ασφάλεια, την ποιότητα, συντήρηση, επισκευές και καθαριότητα κ.λπ. των διαφόρων χώρων, ανάμεσα σε δήμους, αθλητικά - πολιτιστικά σωματεία κ.λπ.».

Διά ταύτα, υπογράμμισε, «εμμένουμε στη θέση μας για πλήρη χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη λειτουργία με το απαραίτητο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία και δωρεάν παροχές σε όλους τους τομείς προς τους ανθρώπους που κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών, των αθλητικών - πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ