Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην κατάψυξη πολλές περιοχές της χώρας

Η Πάρνηθα χτες

Eurokinissi

Η Πάρνηθα χτες
Στην «κατάψυξη» βρίσκονταν χτες πολλές περιοχές της χώρας. Στην Πάρνηθα, η κυκλοφορία των οχημάτων μετά το τελεφερίκ γινόταν μέχρι το μεσημέρι μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Υπό το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέχιζαν να προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα.

Συνθήκες παγετού επικρατούσαν στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο χτες το πρωί να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου και στους -3 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατούσε και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. «Βουτιά» στους -7 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατούσε και στη Θράκη.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσαν τα χιόνια και σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αχαΐας. Το πρωί, διακόπηκαν για λίγη ώρα τα δρομολόγια του οδοντωτού από το Διακοφτό προς Καλάβρυτα, λόγω πτώσης δέντρων στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος της Κερπινής. Κανονικά διεξαγόταν η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, όπου η κίνηση των οχημάτων γινόταν από αργά τη νύχτα με αλυσίδες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε και χτες προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, φτάνοντας ακόμη και τα 9 μποφόρ. Σε ισχύ ήταν μέχρι το απόγευμα η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια των πλοίων γίνονταν μόνο μέχρι την Αίγινα. Κλειστή εξακολουθούσε να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Βόλος - Σποράδες, Καβάλα - Πρίνος και Θάσος - Κεραμωτή. Κλειστό ήταν και το πορθμείο Ρίο - Αντίρριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ