Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Στο μήνυμά του το κόμμα σημειώνει: «Λίγο πριν από τα 100 χρόνια του, το ΚΚΕ συνεχίζει να διεξάγει έναν αγώνα με συνέπεια για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Μετά από τη διάλυση του Σοσιαλιστικού Μπλοκ, το ΚΚΕ ήταν ένας από τους πρωτοπόρους για τη διεθνή ενότητα και αλληλεγγύη ανάμεσα στις κομμουνιστικές και εργατικές δυνάμεις.

Καθοδηγούμενο από το Μαρξισμό - Λενινισμό, το ΚΚΕ σε όλη τη μακρόχρονη και δοξασμένη Ιστορία του έχει περάσει μέσα από σκληρές μάχες και έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Αυτή η ιστορία είναι γεμάτη με τις θυσίες, αφού το Κόμμα έχασε πολλά ηρωικά στελέχη στην πάλη του ενάντια στο φασισμό και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Παρά την καταπίεση και τις επιθέσεις που οργανώθηκαν από την ελληνική αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές, οι Ελληνες κομμουνιστές δεν υπέκυψαν στο φασισμό και στους αντιδραστικούς. Το ΚΚ Τουρκίας, με όλη την καρδιά του, χαιρετίζει αυτή την ηρωική ιστορία και είναι περήφανο να είναι αδελφό του κόμμα, που γεννήθηκε στους ίδιους τόπους.

Γνωρίζουμε ότι η ταξική πάλη αποτελεί μια μακρόχρονη πορεία προς την ισότητα και την ελευθερία. Το ΚΚΕ αποτελεί την ελπίδα και την άγκυρα σε αυτήν τη μακρόχρονη πορεία όχι μόνο για την ελληνική εργατική τάξη, αλλά και για όλες τις εργατικές τάξεις σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ