Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η συζήτηση του ΠΑΜΕ για την ανεργία

Στις 5 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και τις διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σήμερα, στις 5 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 πλ. Κάνιγγος). Στην πρόσκληση, που απευθύνει σε ανέργους, σωματεία και συνδικαλιστές, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία στους νέους έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει την πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει στη συζήτηση αυτού του θέματος στα Διοικητικά Συμβούλια, στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων από συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές, το ζήτημα της σταθερής ενασχόλησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της οργάνωσης των ανέργων και η δημιουργία ενός μαχητικού διεκδικητικού κινήματος προστασίας των ανέργων παραμένουν ζητούμενα.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να ανοίξει πλατιά συζήτηση για το με ποιους όρους και προϋποθέσεις, σε ποια οικονομία και με ποιο σχεδιασμό μπορεί να εξασφαλιστεί το δικαίωμα όλων στην εργασία. Το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι ενταγμένες σε αυτό οργανώνουμε συζήτηση με στόχο:

  • Να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε την πείρα που έχει συγκεντρωθεί.
  • Να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο συνεκτικό σχέδιο που ν' απαντά στην ανάγκη δράσης για την απόσπαση μέτρων προστασίας των ανέργων - οργάνωσης των ανέργων στα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές.
  • Την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η πάλη των συνδικάτων για να δημιουργηθούν όροι και προϋποθέσεις εξάλειψης αυτής της μάστιγας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ