Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις οργανώνουν σήμερα οι αγρότες

Συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις σε Λάρισα, Χανιά και Λαμία. Αύριο στη Μυτιλήνη

Πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιείται, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με κατά τόπους αγωνιστικές παρεμβάσεις και σχεδιάζεται να κλιμακωθούν και να συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Σε συγκέντρωση καλεί η ΠΑΣΥ και στη Μυτιλήνη, την Τετάρτη 11/12, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς. Κινητοποίηση στη ΔΟΥ Λαμίας, στις 10.30 π.μ. και στη συνέχεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, διοργανώνουν σήμερα και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας, Εχιναίων - Στυλίδας, Μακρακώμης.

Στις αρχές του ερχόμενου Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στη οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Για το αμέσως επόμενο διάστημα, προετοιμάζεται συνεδρίαση της Επιτροπής των Μπλόκων, που είχε συγκροτηθεί στη διάρκεια της μεγάλης, πανελλαδικής, αγροτικής κινητοποίησης τον περασμένο Φλεβάρη.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για να παλέψουν κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματά τους, τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ζητήματα αιχμής είναι η άγρια φορολογία στο αγροτικό εισόδημα, από το πρώτο ευρώ, αλλά και μέσω του Ενιαίου Φόρου, το χαράτσωμα με τα υπέρογκα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο αγροτικό πετρέλαιο, στο νερό και τα άλλα δημοτικά τέλη, οι μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τα χαράτσια για τις άδειες των γεωτρήσεων και τις δηλώσεις καλλιέργειας, τις σταυλικές εγκαταστάσεις και τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κ.ά.

Επίσης, οι δικαστικές διώξεις και καταδίκες σε βάρος φτωχών αγροτών, είτε επειδή χρωστούν στην τράπεζα και στην εφορία και δεν έχουν να πληρώσουν, ή επειδή παίρνουν μέρος στον αγώνα για την επιβίωσή τους. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τα Σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος, μαζί με τις οικογένειές τους, στη σημερινή πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν στους δρόμους του αγώνα (2017-06-28 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις (2015-11-27 00:00:00.0)
Συσκέψεις αγροτών σήμερα στη Λάρισα (2013-12-17 00:00:00.0)
Σύσκεψη των «μπλόκων» την Τρίτη στη Λάρισα (2013-12-14 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν αγώνες κάτω από τα οξυμένα προβλήματα (2013-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ