Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Από την ερχόμενη βδομάδα, θα ξεκινήσουν στις ΕΛΜΕ της χώρας Γενικές Συνελεύσεις που θα συζητήσουν την πρόταση που η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ψήφισε για 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Μάη, μέρα κατά την οποία ξεκινούν οι εξετάσεις στα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας στα λύκεια και β' κύκλο των ΤΕΕ καθώς και στα γυμνάσια. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 12 του Μάη.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι με δεδομένη την προσπάθειά της κυβέρνησης να κατεδαφίσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα «η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι άμεση, αγωνιστική και Μετωπική. Ολοι μαζί οι εργαζόμενοι, Δημόσιου, Ιδιωτικού, ΔΕΚΟ, και κάθε χώρου δουλιάς, πρέπει να υψώσουμε Μέτωπο αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης». Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ αναφερόμενη στη λογική της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - «Συνεργασίας» - «Παρέμβασης») για συντονισμό 3-4 κλάδων μόνο του δημόσιου τομέα, τονίζει ότι «είναι βαθιά διασπαστική και εξυπηρετεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει το Μέτωπο των εργαζομένων ("διαίρει και βασίλευε") για να περάσουν, σε όλους βέβαια, τα αντιασφαλιστικά μέτρα».

Στο μεταξύ τη συμμετοχή της στην πανεργατική κινητοποίηση έχει ήδη αποφασίσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ διδασκαλικοί σύλλογοι, υλοποιώντας την απόφαση του συντονιστικού που έχουν συγκροτήσει, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες συντονισμού ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα ενόψει και της πανεργατικής κινητοποίησης.

  • Σε πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα στις 12 μεσημέρι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζητώντας το διορισμό τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ