Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις αύριο για μέτρα προστασίας των ανέργων

Συγκέντρωση, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 19/12 τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, τα σωματεία διεκδικούν: Εκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

Στη συγκέντρωση, θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου. Σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου.

Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα εργατικών σωματείων καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 21/12, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ΙΚΑ). Στο Αγρίνιο, η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ