Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Γιόρτασε 80 χρόνια ζωής και δράσης

Τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και γραφείων γιόρτασαν μέλη του σωματείου και εργαζόμενοι, κάτω από το σύνθημα: «1933 - 2013: Συνεχίζουμε αγωνιστικά και αταλάντευτα, τιμάμε την ιστορία μας ισχυροποιώντας το σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς».

Οι αγώνες του παρελθόντος «ζωντάνεψαν» μέσα από την έκθεση προκηρύξεων, αφισών, ψηφοδελτίων, φωτογραφιών, καρτών μελών, πρακτικών συνεδριάσεων, εφημερίδων του συνδέσμου και άλλο υλικό. Στα «πηγαδάκια» πριν αρχίσει η εκδήλωση λέγονταν ιστορίες με αφορμή την έκθεση, «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για την 80χρονη πορεία των «ανωνυμητών», όπως συνήθιζαν να αποκαλούν τους εργαζομένους στα γραφεία και στις εταιρείες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ταξική γραμμή του σωματείου, που διαφυλάχτηκε για δεκαετίες «δια πυρός και σιδήρου». Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ το 1999.

«Μέσα από αυτή την εκδήλωση κύριο στόχο έχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του σωματείου, πώς θα το κάνουμε πιο μαζικό και ισχυρό, στήριγμα των εργαζομένων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συνδέσμου Μάκης Μπίκας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο «Ριζοσπάστης» για την προσφορά του στους εργατικούς αγώνες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδια από τον Γ. Σαρρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ