Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διερεύνηση της επέμβασης θέλει η Γαλλία

ΜΠΑΝΓΚΙ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Προσδοκίες για έμπρακτη υποστήριξη της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και από εταίρους του Παρισιού στην ΕΕ προσπάθησε να καλλιεργήσει χτες βράδυ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, αφού απαντώντας σε επικριτική ερώτηση στη βουλή για τη γαλλική επιχείρηση στην κεντροαφρικανική χώρα υποστήριξε ότι «ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» θα στείλουν στρατεύματα για την «αποκατάσταση της τάξης».

Ο Φαμπιούς απέφυγε να κατονομάσει τις χώρες και τη «βοήθεια» που προτίθενται να δώσουν στη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση με διπλωματικές πηγές να υποδεικνύουν στο Ρόιτερς ως πιθανότερες υποψήφιες την Πολωνία και το Βέλγιο. Ωστόσο, κανένας από τους αξιωματούχους των δύο χωρών δεν επιβεβαίωσε τα σχέδια για πιθανή αποστολή στρατιωτών τους στην αφρικανική χώρα...

Το ίδιο 24ωρο η κατάσταση στην κεντροαφρικανική πρωτεύουσα Μπανγκί παραμένει τεταμένη. Χτες, Γάλλοι στρατιώτες επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα για να ελέγχουν την κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανακοίνωσαν ότι πάνω από 210.000 άμαχοι σε όλη τη χώρα, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέσα στις τελευταίες δύο βδομάδες, έχοντας άμεση ανάγκη σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ