Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΕ
Συντονίζουμε τη δράση μας

Δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών στο «Ρ»

Την αναγκαιότητα κοινού συντονισμού δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνουν με δηλώσεις τους στο «Ρ» εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, που συμμετέχουν στην απεργία της 17 του Μάη.

«Οι ΕΒΕ, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης να περικόψει ασφαλιστικές παροχές και να οδηγήσει σε μια αρνητική εξέλιξη το ζήτημα της συνταξιοδότησης και σε υποβάθμιση τις παροχές Υγείας για τους ασφαλισμένους», δήλωσε ο Δημήτρης Φέτσης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ και επικεφαλής της ΔΗΚΕΒΕ και συνέχισε: «Η γενική κατακραυγή δεν επέτρεψε να συνεχιστεί η σιωπή των ηγετικών ομάδων των πλειοψηφιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Σήμερα οι ΕΒΕ βλέπουν φυσιολογική την εξέλιξη να μπορέσουν μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Η επιτυχία της κινητοποίησης στις 17 του Μάη, με το καθολικό κλείσιμο των μαγαζιών και την απεργία των εργαζομένων, δημιουργεί βασικές προϋποθέσεις για την ευόδωση των προσπαθειών για τη συνέχεια του αγώνα».

Ο Γιάννης Κουρέλος, B' αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας δήλωσε:«Τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης στρέφονται και κατά των μικρεμπόρων. Αποτελούν συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων, για να γεμίσουν οι "τσέπες" των μεγαλοβιομηχάνων, των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου. Και σ' αυτές τις τσέπες μπορεί να βρει κανείς τα χρήματα που έχουν κλαπεί από τ' ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί μέσα απ' αυτή την κλοπή έχουν δημιουργηθεί τα "ελλείμματα" που επικαλείται η κυβέρνηση, για να κατεδαφίσει την Κοινωνική Ασφάλιση. Δεν είμαστε, όμως, αφελείς. Ξέρουμε ότι το περιβόητο "τραπέζι" του "κοινωνικού διαλόγου" δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά τον "οδοστρωτήρα" των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, κάτω από την πίεση των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, αναγκάστηκαν να αποφασίσουν το κλείσιμο των καταστημάτων στις 17 Μάη, ημέρα της νέας πανεργατικής απεργίας. Ο αγώνας αυτός, όμως, πρέπει να συνεχιστεί. Να συναντηθούμε όλα τα λαϊκά στρώματα, στο ίδιο μετερίζι της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ο Αλ. Σπύρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων και σύμβουλος στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων δήλωσε: «Βρισκόμαστε υπ' ατμόν εν όψει της μεγάλης κινητοποίησης της 17ης Μάη. Θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας, συμμετέχοντας μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εκχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Διεκδικούμε, μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμποροϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους δημόσια, καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Διεκδικούμε σύνταξη ανθρώπινη για όλους και δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Ολοι οι συνάδελφοι βρισκόμαστε σε εγρήγορση, δουλεύουν πυρετωδώς για την επιτυχία του αγώνα. Μπορούμε και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Ολοι μαζί, από κοινού με όλους όσοι πλήττονται από τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ