Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ που άνοιξε την Κυριακή

Μαζική παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ του νησιού που άνοιξε την Κυριακή, παραβιάζοντας ακόμα και αυτή τη νομοθεσία που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεγαλεμπόρων, έκανε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού. Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτούργησε την περασμένη Κυριακή χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε σχετική ρύθμιση. Το ίδιο σχεδίαζαν να κάνουν και άλλοι μεγαλέμποροι του νησιού, εμποδίστηκαν όμως από τις αντιδράσεις του Σωματείου.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται η συντονισμένη προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων στο εμπόριο να ξεμπερδεύουν με την κυριακάτικη αργία και με κάθε τρόπο να επιβάλουν δουλειά επτά ημερών τη βδομάδα. Σ' αυτή τους την επιδίωξη, υπάρχουν μεγαλέμποροι που φαίνεται ότι παίζουν το ρόλο του «λαγού». Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, προχώρησε την Κυριακή σε παρέμβαση στο κατάστημα, συζήτησε με τους εργαζόμενους και κατήγγειλε την παράνομη λειτουργία του.

Το σωματείο καταγγέλλει, επίσης, τη στάση της Αστυνομίας, η οποία αν και ενημερώθηκε πως το κατάστημα άνοιξε και λειτούργησε παράνομα, δεν έκανε καμία ενέργεια. «Αντιθέτως, όταν εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά τους (απολύσεις, απλήρωτοι) εκεί ο νόμος και οι αστυνομικές δυνάμεις επεμβαίνουν αμέσως», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ