Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψήφισμα της ΠΣΟ για τους απεργούς της «Coca Cola»

Με ψήφισμά της, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΠΣΟ) εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους εργάτες της πολυεθνικής «Coca Cola HBC» της Ελλάδας, «που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα εδώ και περίπου 90 μέρες για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα».

Στο ψήφισμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία 3 χρόνια η Coca Cola έχει απολύσει 320 εργαζόμενους και σπρώχνει στη φτώχεια λαϊκές οικογένειες. Η πολυεθνική Coca Cola, με τη μονοπωλιακή θέση στην ελληνική αγορά, ακολουθεί την ίδια πρακτική που ακολουθεί το κεφάλαιο σε όλες τις χώρες του κόσμου, προσπαθώντας να μεταφέρει το βάρος της οικονομικής κρίσης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι απεργοί του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και του ταξικού αγώνα προς όλους τους Ελληνες εργαζόμενους ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου να καθυποτάξει την εργατική τάξη και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα. Η ΠΣΟ καταγγέλλει τις πρακτικές της πολυεθνικής στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη της σε όλο τον κόσμο για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους Ελληνες απεργούς στην Coca Cola».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ