Πέμπτη 9 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»: Ακαρπη ήταν η χτεσινή τριμερής συνάντηση της εργοδοσίας του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», των εκπροσώπων των εργαζομένων και της Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς η εργοδοσία εμμένει στην απόφασή της για απολύσεις. Να σημειωθεί ότι σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα γίνονται Γενικές Συνελεύσεις στα εργοστάσια «ΕΛΑΪΣ», «LEVER» και «ΜΙΝΕΡΒΑ» με αντικείμενο τις απολύσεις των συναδέλφων τους στην «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων. Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» έκαναν Γενική Συνέλευση, όπου εξουσιοδότησαν το ΔΣ του Σωματείου για τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων και για το συντονισμό με τα άλλα εργοστάσια του κλάδου.

«ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ»: Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής», διεκδικώντας δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Σε συνέλευση που ακολούθησε στα γραφεία της Ενωσης Λιθογράφων, αποφασίστηκε νέα 24ωρη αύριο Παρασκευή.

«COCA-COLA 3Ε»: Με νέα απεργία διαρκείας από σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της «Coca-Cola 3Ε» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη των 33 απολυμένων συναδέλφων τους και την παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν 100 μέρες απεργίας.

«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση με βάση τις ανάγκες τους, να μην υποκύψουν στις αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας και να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία». Σε πρόσφατη συνεδρίαση, στην οποία πήραν μέρος και οι πρόεδροι των παραρτημάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου αποφάσισε τα επόμενα βήματά του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις στα καταστήματα της επιχείρησης σε όλη τη χώρα και να βρεθούν σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΤΡΟΛΕΪ: Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου τους για τα ζητήματα της ΣΣΕ, των απολύσεων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ