Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Εσπασαν την τρομοκρατία

Με απάντηση στην πρόκληση - πρόσκληση της αστυνομίας από τους σχολάρχες της σχολής ΠΑΣΤΕΡ, άρχισαν χτες οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Από τη διενέργεια εκλογών για το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών έξω από την «Κορέλκο» (φωτογραφία αρχείου)
Από τη διενέργεια εκλογών για το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών έξω από την «Κορέλκο» (φωτογραφία αρχείου)
Από την επιχείρηση τρομοκράτησης στη σχολή ΠΑΣΤΕΡ, που στήθηκε από τους σχολάρχες με τη συνδρομή της αστυνομίας, χαρακτηρίστηκε η χτεσινή πρώτη μέρα των εκλογών του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) στη Θεσσαλονίκη, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 11 Μάη.

Χτες Δευτέρα, κάλπες στήθηκαν έξω από τις σχολές ΠΑΣΤΕΡ, ΔΕΛΤΑ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΞΥΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΗ και ESAS. Περισσότεροι από 300 σπουδαστές συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που δείχνει το κύρος που απέκτησε με τη δράση του ο Σύλλογος ανάμεσα στους σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ενδεικτικό δείγμα για την αναμενόμενη μαζική συμμετοχή και τις επόμενες μέρες.

Στην ΠΑΣΤΕΡ, όπου προφανώς οι σχολάρχες θεώρησαν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, επιχείρησαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές. Ετσι κάλεσαν την αστυνομία, καταγγέλλοντας πως έξω από τη σχολή τους, όπου είχε στηθεί η κάλπη, λάμβανε χώρα το αδίκημα της «κατάληψης πεζοδρομίου»!!!

Η αστυνομία έσπευσε να συνδράμει στη δίωξη των... εγκληματιών. Ανδρες της έφτασαν στην ΠΑΣΤΕΡ στις 11 το πρωί και επί περίπου 3 ώρες, μαζί με εύσωμους «υπαλλήλους» της σχολής στέκονταν σχεδόν πάνω από την κάλπη, τρομοκρατώντας τους σπουδαστές και μόνο με την παρουσία τους. Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της ΠΑΣΤΕΡ οι σχολάρχες απειλούσαν τους σπουδαστές της σχολής υποψήφιους για το ΔΣ του Συλλόγου.

Τελικά η πρόκληση δεν πέρασε. Τα μέλη του Συλλόγου μαζί με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που είχαν κληθεί από το ΣΥΣΠΙΣ, περιφρούρησαν τη διαδικασία και ανάγκασαν την αστυνομική δύναμη να φύγει.

«Η συμμετοχή των σπουδαστών στην εκλογική διαδικασία έδειξε πρώτ' απ' όλα την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν όλους όσοι επιβουλεύονται τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή. Να αντιπαλέψουν την αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης, βιομηχάνων και ΕΕ. Οι σπουδαστές έδωσαν παράλληλα αποστομωτική απάντηση στην τρομοκρατία, που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα προσπάθησαν να επιβάλουν οι σχολάρχες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΠΙΣ και καλεί τα μέλη του «και τις επόμενες μέρες να σταθούν στις επάλξεις της μάχης για σύλλογο μαζικό, αγωνιστικό, μαχητικό. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στις σχολές κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ