Τετάρτη 15 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικάζονται άλλοι οκτώ συνδικαλιστές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δίωξη οκτώ συνδικαλιστών διοργανώνει την Παρασκευή το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, στις 9 π.μ., έξω από δικαστήρια (Γούναρη), την ώρα που είναι προγραμματισμένη η δίκη τους. Οι συνδικαλιστές διώκονται ύστερα από μήνυση της αστυνομίας για τις κινητοποιήσεις στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή φράγματος ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ, το 2010, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, «το "έγκλημά" τους ήταν ότι εναντιώθηκαν και ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών. Το αστικό κράτος που έχει στηθεί έτσι ώστε να διασφαλίζει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου, σέρνει σε δίκες τίμιους εργάτες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, στάθηκαν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους, πάλεψαν για τα δικαιώματά τους».

Καταγγέλλει, ακόμα, την ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, με τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές διώξεις σε όλη την Ελλάδα, «που στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ