Τετάρτη 15 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
Σε οριακό σημείο οι παθολογικές στο «Θριάσιο»

Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της συγχώνευσης - συρρίκνωσης είναι οι δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου «Θριάσιο» εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κατάσταση είναι πλέον σε οριακό σημείο μετά και την απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αποσπάσει τη διευθύντρια της Β' Παθολογικής στο ΓΝ «Γ. Γεννηματάς», που σημαίνει ότι η λειτουργία δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα και ζητά να λυθεί άμεσα: Οι δυο Παθολογικές Κλινικές με 72 κρεβάτια έχουν από 4 μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς - 2 διευθυντές και 6 επιμελητές συνολικά. Την ίδια στιγμή 4 οργανικές θέσεις παθολόγων είναι κενές, η θητεία των δύο επικουρικών λήγει μέσα στο 2014 και ένας μόνιμος γιατρός είναι υποψήφιος για συνταξιοδότηση.

Ηδη το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την ασφαλή λειτουργία του παθολογικού τομέα κι έτσι δεν βρίσκεται σε 24ωρη βάση στο νοσοκομείο ένας ειδικευμένος παθολόγος (σ.σ. επικίνδυνο και για ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές και χρειάζονται εκτίμηση από παθολόγο). Μάλιστα, επειδή δεν επαρκούν οι φυσίατροι στο νοσοκομείο οι παθολόγοι συχνά καλύπτουν και τις εφημερίες των φυσιάτρων! Εξίσου σοβαρές είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς και να τους οφείλει το νοσοκομείο δεκάδες ρεπό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ