Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ χτες και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 21 Γενάρη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικούς κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον τότε γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια και τον πρώην ταμία του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ πάλι από τις αρχές, με χτεσινό ένταλμα, ο Κ. Σακκάς. Πιάστηκε με την αιτιολογία ότι βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα σε αντικείμενα από το διαμέρισμα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Για την υπόθεση αυτή έχουν γίνει δύο δίκες. Στο μεταξύ, έφεση υπέρ του νόμου ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο Κ. Σακκά για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου. Είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες και δικάστηκε γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την αλλαγή οικοδομικών χρήσεων στη Ροδόπολη (δήμος Διονύσου). Ειδικότερα, αντισυνταγματική κρίθηκε από το ΣτΕ η ρύθμιση του νόμου 3044/2002 κατά το σκέλος εκείνο που επιτρέπει τη χρήση γενικής κατοικίας σε περιοχή της Κοινότητας Ροδόπολης Αττικής, στην οποία προηγουμένως ίσχυε η χρήση αμιγούς κατοικίας (δηλαδή επιτρέπεται μόνο η κατασκευή κατοικιών). Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την εν λόγω απόφαση έκριναν ότι η διάταξη εκείνη «...είναι αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος, διότι μεταβάλλει το καθεστώς χρήσεων στην περιοχή, χωρίς να στηρίζεται στην αναγκαία ειδική προβλεπόμενη μελέτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ