Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πρωτοβουλίες ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ

Αποφάσισε απεργία την Πέμπτη 23/1

Με συγκεντρώσεις, περιοδείες και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μπαίνει μπροστά, για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. Το συνδικάτο έχει ήδη αποφασίσει απεργία για την Πέμπτη 23/1.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζει: Τη Δευτέρα 20/1, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς. Την Τετάρτη 22/1, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Την Πέμπτη 23/1, περιφρούρηση της απεργίας στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς και απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στον Πεζόδρομο της Κοζάνης.

Στο μεταξύ, προχτές έγινε γενική συνέλευση στο ΚΥΤ Καρδιάς - ΑΔΜΗΕ, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και θέμα την οργάνωση των αγώνων ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. Η Γενική Συνέλευση αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς περιοδειών και συγκεντρώσεων σε ορυχεία και σταθμούς, στην προσπάθεια να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα για συμπόρευση όλων των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, να γίνουν βήματα στη συμμαχία με το λαό της περιοχής.

Στη Συνέλευση αναδείχτηκε η σκοπιμότητα της πώλησης του ΑΔΜΗΕ στους μονοπωλιακούς ομίλους, ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από μία τέτοια εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που έβαλαν πλάτη σε όλη την πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και στήριξαν τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και των κομμάτων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ