Κυριακή 21 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Ατζέντα Εκδηλώσεων

 

Μνήμη Γιάννη Ρίτσου

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου, ο «Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8), διοργανώνει την Τρίτη (7μμ) εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος του Συλλόγου, καθηγητής Ιωάννης Μαρκαντώνης. Θα ακολουθήσει ομιλία του ποιητή και κριτικού Τάσου Αναγνώστου με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ρωμιοσύνης». Θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Γωγώ Ατζολετάκη και Κώστας Γιαλίνης. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία της ορχήστρας «Ευήκοος» με διευθυντή το Νίκο Πολυχρονόπουλο. Θα παρουσιαστούν έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Εξήντα χρόνια προσφοράς

Την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, οι εκδόσεις «Αγκυρα» διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τα εξήντα χρόνια προσφοράς στα ελληνικά γράμματα, του συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή» (μυθιστόρημα). Η εκδήλωση θα γίνει στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Για το συγγραφέα και το τελευταίο του βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αντώνης Σαμαράκης, Νίκος Σηφουνάκης, Αλέξης Ζήρας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Νίκος Περέλλης, που θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Η χορωδία της «Λεσβιακής Παροικίας» Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Καζιάνη, θα τραγουδήσει μελοποιημένους στίχους του Τ. Χατζηαναγνώστου.

Διπλά εγκαίνια

Εγκαινιάζεται την Τρίτη στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4) έκθεση Ελλήνων δημιουργών που σφράγισαν τον αιώνα μας. Τιμώντας μεγάλους καλλιτέχνες, θα παρουσιαστούν στο κοινό (έως τις 9 Δεκέμβρη), έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής των: Μπουζιάνη, Τσαρούχη, Γκίκα, Διαμαντόπουλου, Παρθένη, Εγγονόπουλου, Θεόφιλου, Μακρή, Τάσσου, Βασιλείου, Σκλάβου, Τέτση και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών μας. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο παρουσιάζονται κοσμήματα της Πιερρέττας Λορεντζάτου. Πρόκειται για κοσμήματα δουλεμένα σε χρυσό 22 καρατιών, με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Στη δουλειά της Λορεντζάτου κυριαρχούν οι φόρμες των φύλλων και των λουλουδιών, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι έντονες οι επιρροές της από τα ελληνιστικά, ρωμαϊκά κοσμήματα και ειδικότερα από τα κοσμήματα στις προσωπογραφίες Φαγιούμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 του Δεκέμβρη.

«Κοκτό - Ντίκινσον - Μπέκετ»


Το θέατρο «Σφενδόνη» αρχίζει την Παρασκευή 26 Νοέμβρη τη θεατρική περίοδο με την παράσταση «Κοκτό - Ντίκινσον - Μπέκετ», η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρόκειται για τα έργα «Η φωνή του ανθρώπου» του Ζαν Κοκτό (μετάφραση Νάσου Δετζώρτζη), «Τρία γράμματα» της Έμιλι Ντίκινσον (μετάφραση Ερρίκου Σοφρά) και «Νανούρισμα» του Σάμουελ Μπέκετ (μετάφραση Νάσου Δετζώρτζη). Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, η μουσική του «Στούντιο 19», τα σκηνικά του Μιχαήλ Σαμιώτη, τα κοστούμια του Ζορζ Φοντριέ και οι φωτισμοί του Σταμάτη Γιαννούλη. Ερμηνεύει η Αννα Κοκκίνου. Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινή εκτός Δευτέρας. Από Τρίτη ως Σάββατο στις 9 το βράδυ και Κυριακή στις 7 το βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καντάτα για τη Μακρόνησο (2016-09-07 00:00:00.0)
Γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργίας (2011-02-16 00:00:00.0)
«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό...» (2009-05-09 00:00:00.0)
Τραγούδια αγώνα και αξιοπρέπειας (2009-04-30 00:00:00.0)
Για «σολίστες και πρωταγωνιστές» (2000-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ