Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Καλεί στη σημερινή πανυγειονομική κινητοποίηση

Να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό, την κατάργηση των χαρατσιών - παλιών και νέων - στην περίθαλψη, τη σωτηρία των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στον Οργανισμό, καλεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, με αφορμή τη σημερινή πανυγειονομική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στη 1 μ.μ.

Ηδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν στο δεύτερο μήνα των απεργιακών κινητοποιήσεων, με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι τις 7 Φλεβάρη 2014.

Στην πανυγειονομική συγκέντρωση καλούν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ιατρικοί σύλλογοι. Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΕΝΓΕ πήραν αποφάσεις για τετράωρες στάσεις εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ Γιατρών, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: «Η νέα επίθεση της κυβέρνησης χρειάζεται να συναντήσει ισχυρή λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση. Εχουμε καθήκον να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για να αποκρούσουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την ΠΦΥ, ενάντια στη παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και τη διεκδίκηση «ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ για όλο το λαό. Ολα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να εφοδιαστούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας».

Ακόμα προτάσσει για διεκδίκηση:

  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο, καθώς και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των υγειονομικών σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
  • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες. Να καλυφτούν οι απώλειες στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερό 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο. Μία εφημερία τη βδομάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ