Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκό μήνυμα αντίστασης

Κοινή αγωνιστική απάντηση για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα δώσουν στις 17 Μάη τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας. Με τη συμμετοχή τους στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι θα δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον κοινό αγώνα τους, για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης και την οργάνωση των παλλαϊκών κινητοποιήσεων εντείνονται οι προετοιμασίες με κοινές συσκέψεις εκπροσώπων μαζικών φορέων των νομών, γενικές συνελεύσεις σωματείων, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολλές άλλες δραστηριότητες και αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Στη Λάρισα σήμερα στις 8 το βράδυ το Εργατικό Κέντρο συγκαλεί σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων και των αντιπροσώπων τους, στην αίθουσα του ΕΚ με θέμα «Προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 17 Μάη». Σύσκεψη συγκαλεί σήμερα στις 9.15 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του νομού.

Στο Βόλο αύριο οι γυναίκες της πόλης θα διαδηλώσουν την καταδίκη τους στ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης με πικετοφορία που διοργανώνει στις 7.30μ.μ. ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας. Πικετοφορία διοργανώνει την Παρασκευή το απόγευμα και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Στην Καρδίτσα η καλύτερη οργάνωση της παλλαϊκής κινητοποίησης θα συζητηθεί σήμερα σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Κοινή σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε χτες και στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Επίσης η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας συγκαλεί σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων των αγροτικών συλλόγων αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της 17ης Μάη πήρε και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων. Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης καλεί όλα τα ΔΣ των Συλλόγων - μελών της σε σύσκεψη αύριο στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Επίσης, σε ανακοίνωσή της καλεί τη ΓΣΕΒΕΕ να μην πάρει μέρος σε κανένα στημένο «κοινωνικό διάλογο» και ν' αγωνιστεί για να μην περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ