Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Συνεχίζουμε για να φτάσει παντού το κάλεσμα του Κόμματος

Πανεξόρμηση σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις

Ηδη από το απόγευμα του Σαββάτου, μέλη και οπαδοί του Κόμματος άρχισαν να παίρνουν τα φύλλα τους από τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων
Ηδη από το απόγευμα του Σαββάτου, μέλη και οπαδοί του Κόμματος άρχισαν να παίρνουν τα φύλλα τους από τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων
Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ για την αποφασιστική ισχυροποίησή του στις επερχόμενες εκλογικές μάχες από εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νέους και νέες, με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Με αυτό το σύνθημα οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, σε γειτονιές και τόπους δουλειάς, ΤΕΙ και ΑΕΙ, έδωσαν τη μάχη της διακίνησης του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», που κυκλοφόρησε με ένθετη τη Διακήρυξη της ΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Πείρα από την οργάνωση της πανεξόρμησης στην Αττική

Με την πανεξόρμηση στην Αττική κλιμακώθηκε η πλατιά πολιτική δραστηριότητα της ΚΟΑ μπροστά στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι οργανώσεις έγκαιρα, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδίασαν τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», ενώ οι συνεδριάσεις των ΚΟΒ και οι συσκέψεις με οπαδούς έβαλαν παραπάνω δυνάμεις στη μάχη, για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» σε χιλιάδες λαϊκά σπίτια, σε νέους χώρους δουλειάς και νεολαίας.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε η διακίνηση του Ριζοσπάστη στο Κερατσίνι. «Την Παρασκευή οργανώσαμε σύσκεψη με οπαδούς προκειμένου να οργανωθεί αποτελεσματικά η εξόρμηση και να ενημερωθούν για την πολιτική δραστηριότητα της ΚΟΒ. Να δώσουμε τον προσανατολισμό και το κριτήριο της εκλογικής μάχης: Τι σημαίνει η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Στη σύσκεψη αποφασίσαμε να έρθουν οι οπαδοί από το Σάββατο το απόγευμα για να χρεωθούν φύλλα "Ριζοσπάστη"», σημειώνει η Αγγελική, στέλεχος της τοπικής ΚΟ και συμπληρώνει: «Ο στόχος μας είναι να εξαντληθούν τα φύλλα και μάλιστα με αυξημένο στόχο, κάναμε διπλάσια παραγγελία».

Από την εξόρμηση στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Από την εξόρμηση στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Η Λίζα, εργαζόμενη και οπαδός του Κόμματος, κάτοικος της περιοχής, που ήρθε στα γραφεία για να βοηθήσει στην εξόρμηση αναφέρει: «Για να βοηθήσω το Κόμμα να φτάσει σε περισσότερα σπίτια την Κυριακή, ήρθα από σήμερα να πάρω το "Ριζοσπάστη" για μένα και για ένα συνάδελφό μου». Η εξόρμηση συνεχίστηκε μέχρι και τη Δευτέρα στις γειτονιές με περιοδεία στα μαγαζιά της περιοχής και στο Δημαρχείο.

«Το να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" με τη διακήρυξη σε ακόμα περισσότερα σπίτια, να γνωρίσουμε καινούριο κόσμο, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του Κόμματος, αποτελεί και την καλύτερη απάντηση στην προκλητική εμφάνιση των χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι το πρωί του Σαββάτου, που προσπάθησαν εκ νέου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους της περιοχής», ανέφερε η Αγγελική.

Το πρωί της Κυριακής, συνεργείο της ΚΟ Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ ξεκίνησε την εξόρμηση στο «Σωτηρία» από το χειρουργικό τομέα. Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι οι σύντροφοι, γραφείο το γραφείο, μίλησαν με δεκάδες εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο σύντροφος Βαγγέλης, ειδικευόμενος γιατρός σημειώνει: «Ολη τη βδομάδα ενημερώσαμε το προσωπικό για τον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη" και τη διακήρυξη της ΚΕ που περιέχει. Τοιχοκολλήσαμε αφίσα για την καλύτερη προετοιμασία και πραγματοποιήσαμε περιοδεία με βουλευτή του Κόμματος. Αλλωστε, ο "Ριζοσπάστης" περιλαμβάνει έρευνα για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού, ιδιαίτερα στο οξυμένο μέτωπο της Υγείας. Οι δραστικές περικοπές σβήνουν τον ειδικό χαρακτήρα του νοσοκομείου. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε συσκέψεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην επίθεση που εξαπολύεται στα δημόσια νοσοκομεία».

Η διπλάσια παραγγελία «Ριζοσπάστη» από την ΚΟ Περιστερίου δείχνει την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία με την οποία προετοιμάστηκε η εξόρμηση στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας. «Η εξόρμηση είναι βήμα προπαγάνδας για τη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φλεβάρη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο Περιστέρι. Τη Δευτέρα βρεθήκαμε στο εσπερινό ΕΠΑΛ, στα ΕΛΤΑ, ενώ για όλη την εβδομάδα προγραμματίζονται συσκέψεις με οπαδούς για να συζητηθεί η Διακήρυξη της ΚΕ», σημειώνουν οι σύντροφοι που οργανώνουν τη διακίνηση της εφημερίδας.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των εργατών στο εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ στο Βοτανικό κατά την εξόρμηση της ΚΟΒ. Από πόστο σε πόστο και με πολλούς από τους εργαζόμενους να περιμένουν την εφημερίδα από πριν, διακινήθηκαν όλα τα φύλλα και δόθηκε το ραντεβού για τη σύσκεψη όπου θα συζητηθεί η Διακήρυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα το πρωί αγόρασαν «Ριζοσπάστη» περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους του εργοστασίου, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρώτη φορά πήραν την εφημερίδα. Οπως ανέφεραν τα μέλη του Κόμματος, «οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους σφυρηλατούνται καθημερινά, καθώς οι κομμουνιστές αποφασιστικά δίνουν τη μάχη της οργάνωσης της πάλης για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα».

Στη Θεσσαλονίκη

Αποφασιστικά και με αισιοδοξία, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Μακεδονία και Θράκη έδωσαν τη μάχη της εξόρμησης με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», ώστε η Διακήρυξη της ΚΕ να φτάσει σε όσο το δυνατό περισσότερες εργατικές λαϊκές οικογένειες, σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους.

Δεν στάθηκαν εμπόδιο ούτε τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ξαφνικής επιδείνωσης του καιρού (βροχές, χιόνια και παγετός). Ο «Ριζοσπάστης» έφτασε και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, η εξόρμηση συνεχίστηκε και χθες μέσω των Κλαδικών Οργανώσεων, σε υπηρεσίες των Περιφερειών, των Δήμων, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς. Στη Δυτική Μακεδονία, με επιτυχία έγινε η πανεξόρμηση και στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ.

Στη Θεσσαλία

Στα χέρια χιλιάδων ανθρώπων έφτασε η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ, με την πανεξόρμηση που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Εκατοντάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» στο χέρι, «ξεχύθηκαν» στις συνοικίες των πόλεων και στις γειτονιές των χωριών, μπήκαν σε διαμερίσματα και σπίτια, επισκέφτηκαν εργοστάσια, γραφεία κι άλλους χώρους δουλειάς, έστησαν «πάγκους» στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Διακίνησαν φύλλα του «Ρ» σε χιλιάδες ανθρώπους του λαού, ήρθαν σε επαφή και μίλησαν με πολύ περισσότερους. Συνάντησαν γενικότερα «κλίμα» αποδοχής, εκτίμησης και σεβασμού για το ΚΚΕ, τις θέσεις του, τη δράση του. Κι όπου υπήρξαν απορίες, διαφορετικές γνώμες ή και αντιρρήσεις, «άρπαξαν» την ευκαιρία για ν' ανοίξουν συζήτηση επί της ουσίας, να κάνουν γόνιμο διάλογο, να προβάλλουν την πολιτική πρόταση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ