Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνία μην «καεί» στο «ψήσιμο» ο τρίτος πόλος

Σαν εκφραστής του ευρύτερου χώρου της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» εμφανίστηκε χτες ο Α. Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Βήμα», εκφράζοντας την αγωνία της ίδιας της αστικής τάξης ότι αν οι διαδικασίες ανασυγκρότησής της δεν προχωρήσουν τάχιστα και με τις πλάτες όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων, τότε υπάρχει κίνδυνος ο τρίτος πόλος να μην μπορέσει να παίξει το ρόλο για τον οποίο προορίζεται, συμπληρωματικό στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ για σταθερά κυβερνητικά σχήματα.

Ο Α. Παπαδόπουλος την ερχόμενη Δευτέρα θα μιλήσει σε εκδήλωση των «58» στον Πειραιά, ενώ χτες κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ «πάση θυσία να προσέλθει σ' αυτό το διάλογο» και αιτιολογώντας ανέφερε: «Στις εκλογές του Ιουνίου, παρότι στην πολιτική δεν κάνει 1+1=2, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν συγκεντρώσει 20%. Στις δημοσκοπήσεις τώρα δεν έχουν ούτε 9%. Ο χώρος συρρικνώνεται και θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Εχουμε τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που οξύνεται η αντιπαράθεσή τους και όσο προχωράμε θα οξύνεται όλο και περισσότερο και αν δεν γίνει κάτι ενιαίο δραστικά και άμεσα στο χώρο της κεντροαριστεράς, δεν θα υπάρχει αυτός ο χώρος».

Υπενθύμισε στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ ότι σήμερα τους ενώνουν περισσότερα και σημαντικότερα από διαφορές του παρελθόντος, που θα πρέπει να παραμερίσουν, αφού προέχουν οι ανάγκες της αστικής τάξης, της καπιταλιστικής οικονομίας. Συνέστησε υπομονή, όταν αναφερόμενος στις οργανωτικές προσαρμογές είπε: «Εάν φτάσουμε Μάρτιο και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει έρθει, στη ΔΗΜΑΡ τσακώνονται και σημαντικές προσωπικότητες που είναι πέριξ της Κεντροαριστεράς δεν κάνουν ένα βήμα, ίσως - και εκφράζω και την αγωνία μου - δεν θα πρέπει να εκβιάσουμε καταστάσεις. Διότι οι ευρωεκλογές είναι μάχη και ο πόλεμος είναι μπροστά μας. Αρα, μην κάνουμε κάτι και δεν βγει σωστά και αποτύχει, γιατί μετά δεν θα είναι εύκολο να ξεκινήσουμε από την αρχή. Ο χρόνος τελειώνει, όμως, για τις ευρωεκλογές. Οχι γενικώς. Ισως να μπορεί να ανασυνταχθεί (ο χώρος) από ένα κακό αποτέλεσμα για όλες του τις δυνάμεις. Τότε θα καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Δήλωσε ακόμα ότι δεν του έχει γίνει πρόταση να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου και επικρότησε τις σκέψεις και προτάσεις Γιαννίτση όπως τις κατέθεσε σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Στον «Αθήνα 9,84» μίλησε ο Γρ. Ψαριανός, που διαμαρτυρήθηκε ότι αν και πριν το συνέδριο ζητά συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη, εντούτοις ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό. Υπενθύμισε ότι η ΔΗΜΑΡ ιδρύθηκε για «να επανέλθουμε στις ιδέες του Λεωνίδα Κύρκου, του Μιχάλη Παπαγιαννάκη και στην ευρωπαϊκή λογική της Αριστεράς και της συμμετοχής στα πράγματα με συνεργασίες».

Αποκάλυψε ακόμα πως ο Φ. Κουβέλης ενθάρρυνε τον Γ. Βούλγαρη να προχωρήσουν το εγχείρημα, αλλά «σε μια βδομάδα, δεν ξέρω για ποιο λόγο, αυτό άλλαξε». Ενώ εμμέσως τον κατηγόρησε όταν δήλωσε πως «όποιος εμποδίζει αυτή την πρωτοβουλία, πριμοδοτεί τον Σαμαρά και τον Τσίπρα».

Φλωρίδη προτείνει ο Ψωμιάδης

Κινητικότητα ως προς την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού παρουσιάζεται και στο χώρο της λεγόμενης πατριωτικής δεξιάς και της «κεντροδεξιάς».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που άφηνε προηγούμενα ανοικτό να διεκδικήσει το Μάη τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης, κόντρα και στον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Κ. Γκιουλέκα, χθες εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης συγκεντρώνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Θεσσαλονικέων». «Πιστεύω - σημειώνει - πως τέτοιες γνήσιες και καθαρές φωνές δεν πρέπει να απέχουν από τα κοινά».

Ο Βασίλης Φλωρίδης είναι αδελφός του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη. Ως εισαγγελέας Κομοτηνής είχε αποκαλύψει πτυχές του σκανδάλου Βατοπεδίου. Γράφεται ότι προανήγγειλε και διώξεις για κάποιες παλαιές υποθέσεις που έχουν σχέση με διαφθορά εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης.

Ο Ψωμιάδης φέρεται το τελευταίο διάστημα να μετέχει σε συζητήσεις για σχηματισμό «πατριωτικού» κόμματος με πρώην στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Β. Πολύδωρας, Χρ. Ζώης, Στ. Παπαθεμελής, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Π. Κρητικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερίζουν για το ποια «πόρτα» θα χτυπήσουν πρώτα (2014-06-17 00:00:00.0)
Πανηγυρίζει τη νίκη ...«ακηδεμόνευτων σχημάτων» (2014-05-19 00:00:00.0)
Ενδοαστικές γκρίνιες για τις επιλογές Παπανδρέου και Σαμαρά (2014-04-26 00:00:00.0)
Διεργασίες στο φόντο αναζήτησης άλλου μείγματος διαχείρισης (2014-02-08 00:00:00.0)
«Μποτιλιάρισμα» στο αστικό πολιτικό σύστημα (2014-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ