Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΕΤΗΔΕ ΕΤΟΥΣ 2012
Χαρακτηρίζουν «ληξιπρόθεσμες οφειλές» χαράτσια που έχουν πληρωθεί

Με διευκρινιστική του ανακοίνωση προσπαθεί να δικαιολογήσει το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός ότι χιλιάδες νοικοκυριά που θεωρούσαν ότι έχουν εξοφλήσει το χαράτσι της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2012, έρχονται αντιμέτωπα αυτές τις μέρες με ηλεκτρονικά «ραβασάκια» του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία καλούνται να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τα ποσά του «χαρατσιού» του 2012 τα οποία περιλαμβάνονταν στους λογαριασμούς ρεύματος που έληγαν μέχρι 21-6-2013 αλλά εξοφλήθηκαν από τους φορολογούμενους μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα εκπρόθεσμα (μετά τις 21-6-2013), η ΔΕΗ δεν τα απέδωσε για την αποπληρωμή του χαρατσιού, αλλά τα αφαίρεσε από τους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος!

Πλέον, «από το πουθενά», τα συγκεκριμένα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα όχι μόνο με ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και με τα πρόστιμα και τους τόκους που μπαίνουν πάνω σε αυτές.

  • Τροποποιήσεις σε ορισμένα από τα νέα ασήκωτα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμα χρέη που βεβαιώνονται μετά την 1η Γενάρη του 2014 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η μείωση κατά 50% του προβλεπόμενου προστίμου (1.000 ή 2.500 ευρώ ανάλογα με τη κατηγορία των λογιστικών βιβλίων) για την εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ από επαγγελματίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ