Τρίτη 11 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραδόθηκε η πρώτη παρτίδα της βοήθειας από το ΠΑΜΕ

από τη συνέντευξη που δόθηκε στη Κεφαλονιά για την παράδοση των υλικών στο Εργατικό Κέντρο
από τη συνέντευξη που δόθηκε στη Κεφαλονιά για την παράδοση των υλικών στο Εργατικό Κέντρο
Την πρώτη παρτίδα με το υλικό που συγκέντρωσαν συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, παρέδωσε το Σάββατο αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που επισκέφτηκε το νησί. Το υλικό παρέλαβε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το οποίο θα αναλάβει να το διανείμει στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Συνολικά, παραδόθηκαν 500 κιλά ρύζι, 500 κιλά φασόλια, 500 κιλά φακές, 1.000 κιλά μακαρόνια, 1.500 κιλά γάλα και φαρμακευτικό υλικό.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μαζί με στελέχη του τοπικού Εργατικού Κέντρου, έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει τόσο η ταξική αλληλεγγύη στον εργατοκόσμο της Κεφαλονιάς, όσο και η οργανωμένη πάλη των κατοίκων για τη διεκδίκηση από το κράτος άμεσων και ουσιαστικών λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, συνδικάτα και άλλους φορείς του κινήματος. Τα υλικά που συγκεντρώνουν είναι:

  • Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικοί οροί 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
  • Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
  • Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα.

Επίσης, το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, ζήτησε άμεσα συνάντηση με τις Διοικήσεις των τεσσάρων λεγόμενων «συστημικών» τραπεζών, προκειμένου να ζητήσουν έκτακτα μέτρα για την ουσιαστική οικονομική ανακούφιση του λαού της Κεφαλονιάς, και ειδικότερα στον τομέα των δανείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΠΑΜΕ παραδίδει τη δεύτερη δόση της βοήθειας (2014-02-22 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ σήμερα στην Κεφαλονιά (2014-02-08 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ σήμερα στην Κεφαλονιά (2014-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ