Τρίτη 11 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αμεση ανάγκη αντισεισμικών ελέγχων σε όλα τα νησιά

«Ενα βασικό συμπέρασμα από το σεισμό της Κεφαλονιάς, αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές, είναι ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει μέτρα πρόληψης και προστασίας που να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από φυσικά φαινόμενα. Ο λόγος είναι ότι από τέτοια έργα και δράσεις δεν υπάρχει καπιταλιστικό κέρδος». Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο Θόδωρος Γουλής, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων και υποψήφιος Περιφερειάρχης.

«Είναι ενδεικτικό», πρόσθεσε, «ότι μέσα σε δώδεκα χρόνια έχουν ελεγχθεί μόνο το 10% των δημόσιων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά, εδώ στην Περιφέρειά μας, που είναι η πιο σεισμογενής περιοχή σε όλη την Ελλάδα, οι προληπτικοί αντισεισμικοί έλεγχοι είναι σπάνιοι και επιλεκτικοί. Είναι ανύπαρκτα τα έργα αντισεισμικής προστασίας σε όλα τα Ιόνια Νησιά και την Κέρκυρα. Υπάρχει πεισματική άρνηση από τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους να δεχτούν να υπάρξει ένα άμεσο πρόγραμμα αντισεισμικών ελέγχων και μέτρων». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Είναι ενδεικτικό ότι ο Περιφερειάρχης της ΝΔ έχει απορρίψει τέτοιες προτάσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ακόμα και τώρα μετά τον ισχυρό σεισμό της Κεφαλονιάς. Να σημειωθεί ότι μόλις δύο μήνες πριν είχε απορρίψει το έργο αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου του Ληξουρίου (το οποίο είναι παλιό και τώρα έπαθε μεγάλες ζημιές)».

Ο Θ. Γουλής καλεί όσους κατοικούν στα Ιόνια νησιά να διεκδικήσουν άμεσο πρόγραμμα αντισεισμικών ελέγχων και παρεμβάσεων όπου χρειάζεται, σε όλα τα νησιά, με απαίτηση για επαρκή χρηματοδότηση, γι' αυτό το σκοπό, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμεσα μέτρα για παροχή νερού στο Ληξούρι με τοποθέτηση δεξαμενών ή επιφανειακού δικτύου. Προμήθεια αιθουσών για όλα τα σχολεία που έχουν πάθει ζημιά, οι μαθητές της Κεφαλονιάς να μη δώσουν εξετάσεις. Αμεση προμήθεια προκατασκευασμένων σπιτιών για να μείνουν όλοι οι άστεγοι. Η επισκευή των σπιτιών και η ανέγερση νέων να γίνει με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.

  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση πόσιμου νερού σε ολόκληρη την Παλική, διοργανώνει σήμερα, στις 10.30 το πρωί, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς. Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Αργοστολίου και στον παιδικό σταθμό «Στέλλα Κουρούκλη» στο Ληξούρι.

Δέκα μέρες μετά το σεισμό και η οδική σύνδεση της Παλικής με το υπόλοιπο νησί παραμένει αποκομμένη. Οι κάτοικοι του Ληξουρίου χρησιμοποιούν την πορθμειακή γραμμή Ληξουρίου - Αργοστολίου. Την ίδια ώρα, οι καταυλισμοί που στήθηκαν από το Στρατό παραμένουν άδειοι, με τους σεισμόπληκτους να έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους σε σπίτια. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει, παράλληλα, την έλλειψη συντονισμού στη διανομή της βοήθειας, που μοιράζεται από τη Νομαρχία και το Δήμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική κινητοποίηση για την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας (2023-09-12 00:00:00.0)
Ψήφισμα με αιτήματα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων (2020-05-28 00:00:00.0)
Μαζική συγκέντρωση για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο (2019-12-11 00:00:00.0)
Με τεράστιες ελλείψεις η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2015-09-15 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών (2014-03-27 00:00:00.0)
Παραδόθηκε η βοήθεια της ΟΓΕ στους σεισμόπληκτους (2014-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ