Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μαζική συγκέντρωση για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Από τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου
Από τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου
Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/12 στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου για την άμεση στελέχωση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, το οποίο από την περασμένη Παρασκευή δεν έχει γιατρό για να εφημερεύσει.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, σωματεία και φορείς της Παλικής και όλου του νησιού έδωσαν μαζική απάντηση, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε ούτε ένα λεπτό να μη μένει χωρίς εφημερεύοντα ιατρό το νοσοκομείο και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου αλλά και το ΓΝΝ Αργοστολίου.

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ληξουρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχε στη διαμαρτυρία με ομόφωνη απόφασή του.

Συμμετείχαν επίσης η ΕΛΜΕ του νησιού, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Παλικής, φοιτητές από το Τμήμα Ηχου και Μουσικών Οργάνων, ο Εμπορικός Σύλλογος που με απόφασή του έκλεισαν όλα τα καταστήματα της περιοχής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εργαζόμενοι και εκπαιδευτές από το Κέντρο Διημέρευσης Φροντίδας ΑμεΑ «Υπερίων», μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αργοστολίου και άλλοι μαζικοί φορείς.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γκισγκίνης, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Καμπίτσης, ο δήμαρχος Ληξουρίου και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Αμέσως μετά, οι συγκεντρωμένοι επιβιβάστηκαν στο φέρι και πήγαν στο Αργοστόλι, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια και διατύπωσαν τα αιτήματά τους κατά τη διάρκεια παρέμβασης στον αντιπεριφερειάρχη. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13/12, στις 11 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι ποτέ οι κυβερνήσεις και οι άλλοι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν «να πάρουν μέτρα για να λυθεί οριστικά το φλέγον ζήτημα της Υγείας στο νομό. Χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν δεκάδες κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, αντί να προκηρυχθεί κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, προκηρύχθηκαν μόλις μια χούφτα θέσεις επικουρικών που φυσικά δεν καλύφθηκαν, καθώς επικουρικός σημαίνει "σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι". Συνεχίστηκε η λογική του "τσιρότου", δηλαδή μπαλώνω το πρόβλημα του Ληξουρίου με προσωπικό από τη Σάμη, του Αργοστολίου με τον αγροτικό γιατρό των Βασιλικάδων και ούτω καθεξής, δημιουργώντας εντέλει τεράστια κενά σε όλες τις δομές με ιατρικό προσωπικό που κάνει γύρω γύρω όλο το νησί, εξαντλημένο εργασιακά, οικογενειακά και σωματικά».

Το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς του νησιού απαιτούν μεταξύ άλλων:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του νομού.
  • Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους χωρίς διακρίσεις.
  • Να λειτουργήσουν η ΜΕΘ και η Ψυχιατρική με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014 με πλήρη θωράκιση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου και να λυθούν με όλα τα μέτρα ασφαλείας τα προβλήματα στον υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.
  • Να μην προχωρήσουν κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ