Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΕΝΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην πλήρη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας

Σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδηλώνουν στην Αίγλη Ζαππείου ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σε ρόλο «λαγού» των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα της Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και στην κινητοποίηση.

Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας για όλο το προσωπικό έχουν πάρει τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικόν», ΕΛΠΙΣ, Νίκαιας, ΚΑΤ, «Αγιος Σάββας», ΝΙΜΤΣ, «Ανδ. Συγγρός», «Μεταξά», Οφθαλμιατρείο, «Σωτηρία», «Ερυθρός Σταυρός» και η Γενική Συνέλευση των γιατρών στο ΨΝΑ «Δαφνί». Κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση έβγαλε χτες και η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και Πειραιά και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

«Γνωρίζουμε καλά ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι...»

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία του ΠΙΣ «θα επιχειρήσει, για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, να ντύσει με επιστημονικό μανδύα τις αντιδραστικές αλλαγές, να εξωραΐσει τις ΣΔΙΤ και να μας πείσει για τα οφέλη και την αναγκαιότητά τους».

«Οι μεγάλοι χαμένοι», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία, «θα είναι οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια άλλοτε στις κερδοσκοπικές άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία - ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις Υγείας, να ακριβοπληρώνουν, αν και εφόσον έχουν, για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και σε υψηλότατο επίπεδο, από ένα αποκλειστικά δημόσιο κρατικό σύστημα Υγείας.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας (...) Το ομολογεί όταν "διεκδικεί" υποκριτικά να "διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων..."!

Απόδειξη οι προτάσεις του Ινστιτούτου του ΠΙΣ:

"...Σε αυστηρώς πλήρες ωράριο («Strict full time») υποχρεούται και δικαιούται (!!!) να είναι μόνο το διευθυντικό στρώμα" - το οποίο δεν αποτελεί παραπάνω από 25% του συνολικού πληθυσμού των γιατρών - και αφορά εκείνους που προορίζονται για κλινικοί καθηγητές ή ακαδημαϊκοί καθηγητές. Να ποιο είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν!».

«Οι προτάσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών. Θα μας βρουν απέναντί τους», τονίζει η ΟΕΝΓΕ και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ενίσχυση της πάλης «για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανθρώπινα ωράρια, για το δικαίωμα του λαού σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ