Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ»
Νέα παρέμβαση ενάντια στο ρεσιτάλ νοθείας στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες μέλη του συνδυασμού της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ) στην εφορευτική επιτροπή που διεξάγει τις αρχαιρεσίες στην Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), καταγγέλλοντας τις χωρίς προηγούμενο εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες με τις οποίες διαμορφώνει τους συσχετισμούς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΠΝΟ και ΓΣΕΕ, για να μπορούν οι εφοπλιστές, με τις πλάτες τους, να ξεζουμίζουν 120.000 ναυτεργάτες.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχε και ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υποβλήθηκε εκ νέου ένσταση για τις απαράδεκτες διαδικασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, χτες, τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών και ενώ έκλειναν οι κάλπες, η εφορευτική επιτροπή δεν έδινε ούτε τον αριθμό των ψηφισάντων (!) προφανώς γιατί τα «εκλογικά μαγειρέματα» δεν έχουν τέλος...

Σε ανακοίνωσή της μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων» τονίζει μεταξύ άλλων: «Από την έναρξη των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού την 1/10/2019 μέχρι την ολοκλήρωσή τους στις 10/12/2019, ο μηχανισμός των εφοπλιστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εκφυλιστικών, νόθων διαδικασιών.

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας μελών της ΔΑΕΠ και του Γ. Τασιούλα, μέλους της ΕΕ της ΓΣΕΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν εκ νέου ένσταση, καταγγέλλοντας τη διαρκή μαζική ταχυδρόμηση των συστημένων επιστολών - "ψήφων" στις αρχαιρεσίες από ταχυδρομικά καταστήματα, όπως από Αιόλου, Μητροπόλεως, Συντάγματος, Βούλας, Λουτρακίου, Κερατέας, κ.ά., κάθε φορά σε 40άδες, 50άδες, 60άδες, την ίδια ώρα. Διαδικασία που διαρκεί δευτερόλεπτα έως ορισμένα λεπτά, και αποκαλύπτει ότι λειτουργεί οργανωμένος μηχανισμός νοθείας των αρχαιρεσιών».

Επιπρόσθετα κατήγγειλαν ότι «αυθαίρετα παραβίασε η εφορευτική επιτροπή τη σχετική διάταξη του άρθρου 36, παρ. 1 του καταστατικού της ΠΕΠΕΝ "αι ημέραι εργασίας της εφορευτικής επιτροπής καθορίζονται υπ' αυτής της ιδίας μη δυνάμεναι όμως να είναι ολιγώτεραι των τεσσάρων (4) εβδομαδιαίως". Η εφορευτική επιτροπή, κατά παρέκκλιση του καταστατικού, ανακοίνωνε εβδομαδιαία προγράμματα αρχαιρεσιών καθορίζοντας μια (1) μέρα αυτοπρόσωπης ψηφοφορίας (!), αποκλείοντας πλοιάρχους μέλη του σωματείου να ψηφίσουν αυτοπροσώπως. Η εφορευτική επιτροπή καθ' όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών κατέστρεφε φακέλους των συστημένων επιστολών στους οποίους αναγράφεται ο κωδικός του αποστολέα, "τινάζοντας στον αέρα" το σύνολο των αρχαιρεσιών».

«Με βάση τα παραπάνω», τονίζει η ΔΑΕΠ, «υπογραμμίζοντας το οριακό σημείο της κατάστασης, που αποκτά και διαστάσεις ποινικού ενδιαφέροντος, απαιτήσαμε: Να διακοπεί η διαδικασία των αρχαιρεσιών και η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων. Να γίνει έλεγχος σε ό,τι αφορά τη μαζική αποστολή συστημένων επιστολών από τα ταχυδρομικά καταστήματα προς την ταχυδρομική θυρίδα των αρχαιρεσιών 80484, του κεντρικού ταχυδρομείου Πειραιά, με τα αιτήματα που έχουμε υποβάλει προς την εφορευτική επιτροπή με τα αριθ. Πρωτ. Εισ. ΕΕ 7/26-11-2019 και αριθ. Πρωτ. Εισ. ΕΕ 8/6-12-19 υπομνήματά μας.

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, πρωτοδίκης Ελ. Καλτάκης, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, Μ. Τσικαλάκης, ο εκπρόσωπος της ITF Σ. Κουράκος, ο διευθυντής του ΕΛΟΕΝ Γ. Ριζεάκος, και τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΕΝ δεν μπορούσαν να απαντήσουν στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας για τις άθλιες παρεμβάσεις τους στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ, αποσκοπώντας στον έλεγχο της ΠΝΟ, στην εκμετάλλευση 120.000 ναυτεργατών, στην παραπέρα αλλοίωση του συσχετισμού στη ΓΣΕΕ».

Η ΔΑΕΠ καλεί τους πλοιάρχους να μην επιτρέψουν τη νομιμοποίηση του νόθου αποτελέσματος, να συνεχίσουν τον αγώνα για συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών.

Υπό την «προστασία» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ το όργιο νοθείας

Στο μεταξύ, με μια ακόμα ανακοίνωση - «καρμπόν», γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, από αυτές που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει «μονοκαλλιέργεια», η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ παίρνει υπό την «προστασία» της και το μηχανισμό νοθείας που έχει στηθεί στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ.

Στις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» για τη σωρεία των παραβιάσεων που διαπιστώθηκαν, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κατάπιε τη γλώσσα της, μιλώντας γενικώς περί του δικαιώματος των ναυτεργατών που ταξιδεύουν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο...

Κάνει τουμπεκί δηλαδή το γεγονός της μαζικής ταχυδρόμησης μέσα σε μία μόνο μέρα μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων, από συγκεκριμένα ταχυδρομικά καταστήματα της Αθήνας, ακόμα και πλησίον του τόπου διενέργειας των αρχαιρεσιών... Οπως και για το ότι η εφορευτική, από την αρχή των αρχαιρεσιών, αρνείται επίμονα να απαντήσει πόσα είναι τελικά τα ταμειακά εντάξει μέλη του σωματείου και ποιος ο αριθμός ψηφισάντων, σκεπάζοντας με πλήρη αδιαφάνεια όλη την εκλογική διαδικασία.

Το άγχος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση ότι και εδώ έχει «λερωμένη τη φωλιά της»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ