Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Συναντήσεις με επιχειρηματίες στη «Σίλικον Βάλεϊ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με την επίσκεψή του στη λεγόμενη «Σίλικον Βάλεϊ» του Σαν Φρανσίσκο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ολοκλήρωσε χτες την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με μεγαλοστελέχη εταιρειών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας.

Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κατέγραφαν μεταξύ των προσώπων που βρίσκονταν στην ατζέντα συναντήσεων του Ολάντ στο Σ. Φρανσίσκο ανώτερα στελέχη, όπως ο Ερικ Σμιντκ από την Google, η Σέριλ Σάντπεργκ από το Facebook και ο Τζακ Ντόρσεϊ από το Twitter.

Πριν τη μετάβαση του Ολάντ είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Τρίτης το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Γάλλο ηγέτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παρουσία δεκάδων άλλων υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων και καλλιτεχνών. Η προσέγγιση των δύο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως καταγράφεται σε πλήθος αστικών ΜΜΕ, έχει σχέση περισσότερο με την προσπάθεια της Γαλλίας, σε υποδεέστερη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της γαλλικής αστικής τάξης με αυτή των ΗΠΑ. Αυτό όμως κάθε άλλο σημαίνει ότι δεν υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός. Στον ιμπεριαλισμό οι μονοπωλιακοί όμιλοι ανταγωνίζονται για καλύτερες θέσεις και μερίδια στις αγορές και τις ενεργειακές πηγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ